Je bent hier: Home > Nieuws > Verdwijnt contant geld voor 2030?

Verdwijnt contant geld voor 2030?

Verdwijnt contant geld voor 2030?

06 januari 2022

Uit een onderzoek van Knab blijkt dat 57% van de Nederlanders denkt dat contant geld in de niet zo verre toekomst zal verdwijnen.

Contant geld wordt langzaam minder gebruikt. In 2014 had 95% van de Nederlanders nog contant geld op zak. Vandaag is dat gedaald naar 82%. Knab baseert zich voor deze cijfers op een rondvraag bij 1.000 klanten.

We hebben minder nood aan contant geld omdat er tegenwoordig andere manieren zijn om te betalen. Contactloos betalen gaat lekker snel en ook via de smartphone of smartwatch kan je al betalen. Toch zijn er nog wel wat mensen die deze nieuwe betaalmethodes niet zo veilig vinden. Ruim 81% van de ondervraagden vindt dan ook dat contant geld bruikbaar moet blijven. Zo'n 55% vindt het zelfs vervelend als ze ergens niet met contant geld kunnen betalen.

2030

Voor het jaar 2030 verwachten de meeste Nederlanders dat het gebruik van contant geld sterk zal verminderen. Maar liefst 57% denkt dat je in 2030 bijna nergens meer zal kunnen betalen met contant geld. Bij de jongeren, de respondenten die jonger dan 36 jaar zijn, denkt maar liefst 33% dat we in de toekomst zullen kunnen betalen met cryptocurrency zoals de bitcoin. Bij mensen boven de 60 verwacht slechts 20% dit.

Betalen met crypto kan nu ook al

Betalen met bitcoin kan trouwens momenteel al in de winkel. Via verschillende platformen kan je een prepaid creditcard of debitcard aanvragen, die je kan opladen met een cryptocurrency wallet. In dat geval zal er op de achtergrond bitcoin verkocht worden waarna de winkelier in euro zal betaald worden. Lees hier meer: Betalen met crypto betaalkaarten.


Laatste artikels over Beleggen


7 tips voor optimaal thuiswerken

13 januari 2022

Thuiswerken is de nieuwe norm. Door de coronapandemie werden werknemers haast gedwongen om thuis hun werk te doen en dat brengt wel een aantal uitdagingen met zich mee.
Lees meer


Crypto bedrijfjes in opmars

30 december 2021

Het aantal ondernemers die zich bezig houden met cryptocurrency boomt. Dat bewijzen het aantal inschrijvingen in het handelsregister van de KVK.
Lees meer


Beleggen is populair bij de jongvolwassenen

06 december 2021

Uit een onderzoek van Nibud en de Rabobank blijkt dat 42% van de 18- tot 30-jarigen belegt. Maar liefst 27% van de jongvolwassenen bezit ook cryptovaluta.
Lees meer


Celstraf voor man die miljoenen ontfutselde van beleggers

26 november 2021

De oprichter van het crypto handelsbedrijf Bitnextfast moet voor 15 maanden de cel in. Hij haalde zo'n 5,6 miljoen euro op bij beleggers maar financierde hier zijn dure levensstijl mee.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken