Je bent hier: Home > Nieuws > 7 tips voor optimaal thuiswerken

7 tips voor optimaal thuiswerken

7 tips voor optimaal thuiswerken

13 januari 2022 - door Redactie

Thuiswerken is de nieuwe norm. Door de coronapandemie werden werknemers haast gedwongen om thuis hun werk te doen en dat brengt wel een aantal uitdagingen met zich mee.

Nu deze uitdagingen grotendeels zijn opgelost en werkgevers ook steeds vaker werknemers faciliteren om thuis te werken, is het moment aangebroken om te optimaliseren. Maar hoe kun je optimaal thuiswerken? Wij geven jou een aantal handige tips!

Het inrichten van een thuiskantoor

Door stel op sprong thuis te gaan werken werd de eettafel voor veel medewerkers opeens de werkplek. De laptop of de computer van het werk werd op de tafel geplaatst en de eetkamerstoel werd opeens de bureaustoel. Dat is natuurlijk verre van optimaal. Zeker wanneer je partner aan diezelfde tafel werkt en als er kinderen zijn die aan de eettafel knutselen en kleuren. Het vervaagt niet alleen de grens tussen zakelijk en privé, maar het beïnvloedt ook het concentratievermogen. Een thuiskantoor is dan ook de meest ideale oplossing.

Een goed bureau en een goede bureaustoel

Bij het inrichten van het thuiskantoor is het cruciaal dat er voor een goed bureau en een goede bureaustoel wordt gekozen. Want wanneer je 40 uur per week achter een scherm zit, moet je wel van comfort genieten. Dat is niet alleen prettig, maar ook beter voor de gezondheid. Daarom is ook het advies om voor het thuiskantoor voor een zit-sta bureau te kiezen. Deze bureaus zijn in hoogte verstelbaar en je kunt er zowel zittend als staand aan werken. Staand werken is niet alleen goed voor de rug, maar je verbrandt er ook extra calorieën mee.

Externe monitor

De mensen met een laptop van de zaak herkennen het wel. Op de zaak staat als goed is een dockingstation en een externe monitor, toetsenbord en muis zodat je op een mooi formaat beeldscherm je werk kunt doen. Met een beetje geluk mag je de werkplek meenemen als je thuis moet werken, maar wat als je gedeeltelijk thuiswerkt? Je wilt natuurlijk niet iedere keer de werkplek verhuizen. Daarom is het verstandig om voor je thuiskantoor ook een goede externe monitor, toetsenbord en muis aan te schaffen. Een externe monitor biedt niet alleen een groter beeldscherm dan de laptop, maar het is ook beter voor de zithouding en voor jouw ogen.

Een goede headset

Ben je veel in gesprek met klanten of partners en moet je regelmatig vergaderen? Dan is een headset met Active Noise Cancelling zeker geen overbodige luxe. Met een headset met zowel Noise Cancelling in de microfoon als Active Noise Cancelling in de oordoppen kun je geconcentreerd werken. De Noise Cancelling in de microfoon zorgt ervoor dat jouw gesprekspartners niets meekrijgen van de omgevingsgeluiden bij jou thuis (zoals spelende kinderen) en met Active Noise Cancelling in de oordoppen kun je jezelf afsluiten van storende geluiden. Zoals verkeer dat voorbij rijdt of een buurman die overdag aan het klussen is. Daarnaast zou je de headset ook tussen gesprekken en vergaderingen door kunnen gebruiken om naar muziek te luisteren. Zo hebben jouw partner en/of kinderen geen last van jouw muziek.

Finst

Laatste artikels over Beleggen


Opkomst van deepfakes: een groeiend gevaar voor oplichting

18 januari 2024

Diepgaande nepvideo's, ook wel bekend als deepfakes, vormen een toenemende bedreiging voor online oplichting.


ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

14 december 2023

De hippe beleggingsapp Bux, die zo'n half miljoen jonge klanten telt, zat in woelig vaarwater en wordt nu ondergebracht bij ABN Amro.


Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

24 november 2023

Uit een onderzoek van MeDirect blijkt dat zowat de helft van de jongeren geld wil beleggen om in de toekomst een woning te kunnen kopen.


Neobroker Bux moet herstructureren

16 oktober 2023

Bux boekte ook vorig jaar weer flinke verliezen en voert nu een stevige reorganisatie door.


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl