Je bent hier: Home > Nieuws > 7 tips voor optimaal thuiswerken

7 tips voor optimaal thuiswerken

7 tips voor optimaal thuiswerken

13 januari 2022

Thuiswerken is de nieuwe norm. Door de coronapandemie werden werknemers haast gedwongen om thuis hun werk te doen en dat brengt wel een aantal uitdagingen met zich mee.

Nu deze uitdagingen grotendeels zijn opgelost en werkgevers ook steeds vaker werknemers faciliteren om thuis te werken, is het moment aangebroken om te optimaliseren. Maar hoe kun je optimaal thuiswerken? Wij geven jou een aantal handige tips!

Het inrichten van een thuiskantoor

Door stel op sprong thuis te gaan werken werd de eettafel voor veel medewerkers opeens de werkplek. De laptop of de computer van het werk werd op de tafel geplaatst en de eetkamerstoel werd opeens de bureaustoel. Dat is natuurlijk verre van optimaal. Zeker wanneer je partner aan diezelfde tafel werkt en als er kinderen zijn die aan de eettafel knutselen en kleuren. Het vervaagt niet alleen de grens tussen zakelijk en privé, maar het beïnvloedt ook het concentratievermogen. Een thuiskantoor is dan ook de meest ideale oplossing.

Een goed bureau en een goede bureaustoel

Bij het inrichten van het thuiskantoor is het cruciaal dat er voor een goed bureau en een goede bureaustoel wordt gekozen. Want wanneer je 40 uur per week achter een scherm zit, moet je wel van comfort genieten. Dat is niet alleen prettig, maar ook beter voor de gezondheid. Daarom is ook het advies om voor het thuiskantoor voor een zit-sta bureau te kiezen. Deze bureaus zijn in hoogte verstelbaar en je kunt er zowel zittend als staand aan werken. Staand werken is niet alleen goed voor de rug, maar je verbrandt er ook extra calorieën mee.

Externe monitor

De mensen met een laptop van de zaak herkennen het wel. Op de zaak staat als goed is een dockingstation en een externe monitor, toetsenbord en muis zodat je op een mooi formaat beeldscherm je werk kunt doen. Met een beetje geluk mag je de werkplek meenemen als je thuis moet werken, maar wat als je gedeeltelijk thuiswerkt? Je wilt natuurlijk niet iedere keer de werkplek verhuizen. Daarom is het verstandig om voor je thuiskantoor ook een goede externe monitor, toetsenbord en muis aan te schaffen. Een externe monitor biedt niet alleen een groter beeldscherm dan de laptop, maar het is ook beter voor de zithouding en voor jouw ogen.

Een goede headset

Ben je veel in gesprek met klanten of partners en moet je regelmatig vergaderen? Dan is een headset met Active Noise Cancelling zeker geen overbodige luxe. Met een headset met zowel Noise Cancelling in de microfoon als Active Noise Cancelling in de oordoppen kun je geconcentreerd werken. De Noise Cancelling in de microfoon zorgt ervoor dat jouw gesprekspartners niets meekrijgen van de omgevingsgeluiden bij jou thuis (zoals spelende kinderen) en met Active Noise Cancelling in de oordoppen kun je jezelf afsluiten van storende geluiden. Zoals verkeer dat voorbij rijdt of een buurman die overdag aan het klussen is. Daarnaast zou je de headset ook tussen gesprekken en vergaderingen door kunnen gebruiken om naar muziek te luisteren. Zo hebben jouw partner en/of kinderen geen last van jouw muziek.


Laatste artikels over Beleggen


Verdwijnt contant geld voor 2030?

06 januari 2022

Uit een onderzoek van Knab blijkt dat 57% van de Nederlanders denkt dat contant geld in de niet zo verre toekomst zal verdwijnen.
Lees meer


Crypto bedrijfjes in opmars

30 december 2021

Het aantal ondernemers die zich bezig houden met cryptocurrency boomt. Dat bewijzen het aantal inschrijvingen in het handelsregister van de KVK.
Lees meer


Beleggen is populair bij de jongvolwassenen

06 december 2021

Uit een onderzoek van Nibud en de Rabobank blijkt dat 42% van de 18- tot 30-jarigen belegt. Maar liefst 27% van de jongvolwassenen bezit ook cryptovaluta.
Lees meer


Celstraf voor man die miljoenen ontfutselde van beleggers

26 november 2021

De oprichter van het crypto handelsbedrijf Bitnextfast moet voor 15 maanden de cel in. Hij haalde zo'n 5,6 miljoen euro op bij beleggers maar financierde hier zijn dure levensstijl mee.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken