Je bent hier: Home > Nieuws > Welke financiële producten bestaan er allemaal?

Welke financiële producten bestaan er allemaal?

Welke financiële producten bestaan er allemaal?

09 augustus 2022 - door Redactie

Financiële producten zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt spaarproducten, beleggingsproducten, leningen en hypotheken.

Maar welke financiële product is nu eigenlijk het beste voor jou? In dit artikel lees je meer over de verschillende financiële producten en kun je besluiten welk product het beste bij jou past. Op deze manier beschik je hoe dan ook over genoeg informatie betreffende dit onderwerp.

Spaarproducten

In de eerste plaats zijn er spaarproducten. Een spaarproduct is een product waar je geld opzij kunt zetten. Het voordeel van een spaarproduct is dat je geld altijd binnen handbereik is en er geen risico aan verbonden is. Er zijn verschillende soorten spaarproducten, zoals banksparen, beleggingsfondsen of vastgoedfondsen. Welk spaarproduct je kiest, hangt af van hoeveel risico je bereid bent te nemen en wat voor rendement je wilt behalen. Het voordeel van een spaarproduct is dat je geld altijd binnen handbereik is en er vaak niet zoveel risico aan verbonden is.

Beleggingsproducten

Ten tweede heb je beleggingsproducten. Beleggingsproducten zijn producten waarmee je in bepaalde activa kunt investeren, zoals aandelen of obligaties. Beleggingsproducten zijn meestal wat risicovoller dan spaarproducten, omdat het rendement hier niet vaststaat. Wel is het mogelijk om met beleggingsproducten een hogere rente te behalen dan bij spaarproducten. Het voordeel van beleggingsproducten is dat je in verschillende activa kunt investeren en hiermee dus een hoger rendement kunt behalen. Het nadeel is echter wel dat er dus meer risico aan verbonden is. Ben jij benieuwd naar meer informatie over beleggingsproducten? Meer info vind je hier. Op deze manier ga je dus wat meer de diepte in betreffende dit soort financiële producten.

Leningen

Als derde zijn er leningen. Een lening is eigenlijk precies wat het woord al zegt: je leent geld van iemand anders. Er zijn verschillende soorten leningen, zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het voordeel van een lening is dat je geld kunt lenen wanneer je het nodig hebt en dat je de looptijd van de lening zelf kunt bepalen. Het nadeel van een lening is dat je wel altijd rente moet betalen over het geleende bedrag en dat je geld dus niet altijd binnen handbereik hebt.

Hypotheken

Tot slot heb je ook een hypotheek. Een hypotheek is een financieel product waarbij je leent geld tegen de waarde van je huis. Een hypotheek is meestal bedoeld om een huis te kunnen kopen, maar je kunt het ook gebruiken om een andere, duurdere woning te financieren of om een bedrijf te starten. Het voordeel van een hypotheek is dat je over een langere periode geld kunt lenen tegen relatief lage rente. Het nadeel is echter wel dat je je huis in gevaar brengt wanneer je het niet terug kunt betalen.

Al met al zijn er dus allerlei verschillende financiële producten beschikbaar. Welk product het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Bedenk dus goed wat je wilt bereiken met je geld en welk risico je bereid bent te nemen. Alleen op deze manier kun je het beste financiële product voor jou vinden.

Finst

Laatste artikels over Beleggen


Opkomst van deepfakes: een groeiend gevaar voor oplichting

18 januari 2024

Diepgaande nepvideo's, ook wel bekend als deepfakes, vormen een toenemende bedreiging voor online oplichting.


ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

14 december 2023

De hippe beleggingsapp Bux, die zo'n half miljoen jonge klanten telt, zat in woelig vaarwater en wordt nu ondergebracht bij ABN Amro.


Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

24 november 2023

Uit een onderzoek van MeDirect blijkt dat zowat de helft van de jongeren geld wil beleggen om in de toekomst een woning te kunnen kopen.


Neobroker Bux moet herstructureren

16 oktober 2023

Bux boekte ook vorig jaar weer flinke verliezen en voert nu een stevige reorganisatie door.


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl