Je bent hier: Home > Nieuws > Als je wil beleggen

Als je wil beleggen

Als je wil beleggen

19 oktober 2022 - door Redactie

Iedereen die al langer meedraait op de beurs heeft zo zijn of haar trucjes om tot een goed aandeel te komen, maar als je net bent begonnen kun je het gevoel hebben dat je zonder richting aan het bewegen bent.

Maar als je aan deze drie dingen denkt, ben je al een stapje dichterbij meer zekerheid als je een aandeel wil aanschaffen via je online broker of je eigen bank. En als je dit goed in de vingers hebt, zul je belastingbox drie nog heel vaak tegenkomen!

Volatiliteit

Aandelen met een hoge volatiliteit zullen snel stijgen op bull dagen en dalen als een baksteen op bear dagen.

Als je bijvoorbeeld belegt in de populaire aandelenhandel met een lage volatiliteit met een langzame trend in een bepaalde richting, dan kun je op tijd keuzes maken. Als dat langzame aandeel bijvoorbeeld neerwaarts beweegt, heb je de tijd om op tijd eieren voor je geld te kiezen en je strategie daarop aan te passen.  

Aan de andere kant geeft aandelenhandel die volatiel is niet veel tijd om uit de belegging te stappen waar nodig. Soms kun je dus geen tijd hebben om van een zinkend schip af te stappen. 

Dividend

Dividendaandelen zijn het soort aandelen dat beleggers een deel van de winst geven in de vorm van jaarlijkse dividenduitkeringen. Sommige bedrijven keren jaarlijks een mooi percentage van de winst uit aan hun aandeelhouders, en genoeg beleggers zijn op zoek naar precies dit soort aandelen.

Als het doel van een belegger is om inkomsten te genereren via beleggingen, dan moeten ze de goed inzicht in de dividendstrategie van het bedrijf hebben.

Basisprincipes

Beleggers kunnen de basisprincipes onderzoeken voordat ze een aandeel kopen. Beroemde beleggers zoals Warren Buffett hebben veel geld verdiend door de huidige marktprijs van aandelen te vergelijken met hun reële marktwaarde. Volgens Buffet zal een ondergewaardeerd aandeel zijn reële of intrinsieke waarde uiteindelijk bereiken. 

Hierin zit wel een risico: het is geen gegeven dat een aandeel zijn intrinsieke waarde zal bereiken. Het is hopen dat de markt inziet dat het aandeel inderdaad ondergewaardeerd is. De strategie valt of staat met de markt die gaat inzien dat jouw perfecte aandeel inderdaad waard is wat jij denkt dat het waard zou moeten zijn.

Als in de tussentijd iets gebeurt wat de koers doet kelderen, dan is de hele voorspelling voor niks geweest. Maar komt de voorspelling uit, dan zit een belegger op een goudmijn volgens de waardebeleggers.

Finst

Laatste artikels over Beleggen


Opkomst van deepfakes: een groeiend gevaar voor oplichting

18 januari 2024

Diepgaande nepvideo's, ook wel bekend als deepfakes, vormen een toenemende bedreiging voor online oplichting.


ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

14 december 2023

De hippe beleggingsapp Bux, die zo'n half miljoen jonge klanten telt, zat in woelig vaarwater en wordt nu ondergebracht bij ABN Amro.


Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

24 november 2023

Uit een onderzoek van MeDirect blijkt dat zowat de helft van de jongeren geld wil beleggen om in de toekomst een woning te kunnen kopen.


Neobroker Bux moet herstructureren

16 oktober 2023

Bux boekte ook vorig jaar weer flinke verliezen en voert nu een stevige reorganisatie door.


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl