Je bent hier: Home > Nieuws > Als je wil beleggen

Als je wil beleggen

Als je wil beleggen

19 oktober 2022 - door Redactie

Iedereen die al langer meedraait op de beurs heeft zo zijn of haar trucjes om tot een goed aandeel te komen, maar als je net bent begonnen kun je het gevoel hebben dat je zonder richting aan het bewegen bent.

Maar als je aan deze drie dingen denkt, ben je al een stapje dichterbij meer zekerheid als je een aandeel wil aanschaffen via je online broker of je eigen bank. En als je dit goed in de vingers hebt, zul je belastingbox drie nog heel vaak tegenkomen!

Volatiliteit

Aandelen met een hoge volatiliteit zullen snel stijgen op bull dagen en dalen als een baksteen op bear dagen.

Als je bijvoorbeeld belegt in de populaire aandelenhandel met een lage volatiliteit met een langzame trend in een bepaalde richting, dan kun je op tijd keuzes maken. Als dat langzame aandeel bijvoorbeeld neerwaarts beweegt, heb je de tijd om op tijd eieren voor je geld te kiezen en je strategie daarop aan te passen.  

Aan de andere kant geeft aandelenhandel die volatiel is niet veel tijd om uit de belegging te stappen waar nodig. Soms kun je dus geen tijd hebben om van een zinkend schip af te stappen. 

Dividend

Dividendaandelen zijn het soort aandelen dat beleggers een deel van de winst geven in de vorm van jaarlijkse dividenduitkeringen. Sommige bedrijven keren jaarlijks een mooi percentage van de winst uit aan hun aandeelhouders, en genoeg beleggers zijn op zoek naar precies dit soort aandelen.

Als het doel van een belegger is om inkomsten te genereren via beleggingen, dan moeten ze de goed inzicht in de dividendstrategie van het bedrijf hebben.

Basisprincipes

Beleggers kunnen de basisprincipes onderzoeken voordat ze een aandeel kopen. Beroemde beleggers zoals Warren Buffett hebben veel geld verdiend door de huidige marktprijs van aandelen te vergelijken met hun reële marktwaarde. Volgens Buffet zal een ondergewaardeerd aandeel zijn reële of intrinsieke waarde uiteindelijk bereiken. 

Hierin zit wel een risico: het is geen gegeven dat een aandeel zijn intrinsieke waarde zal bereiken. Het is hopen dat de markt inziet dat het aandeel inderdaad ondergewaardeerd is. De strategie valt of staat met de markt die gaat inzien dat jouw perfecte aandeel inderdaad waard is wat jij denkt dat het waard zou moeten zijn.

Als in de tussentijd iets gebeurt wat de koers doet kelderen, dan is de hele voorspelling voor niks geweest. Maar komt de voorspelling uit, dan zit een belegger op een goudmijn volgens de waardebeleggers.


Laatste artikels over Beleggen


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.
Lees meer


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...
Lees meer


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.
Lees meer


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.
Lees meer


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.
Lees meer


Belastingdienst hanteert te hoog fictief rendement op beleggingen

08 maart 2023

Volgens de VEB, de Vereniging van Effectenbezitters, is de manier waarop vermogen belast wordt erg oneerlijk.
Lees meer


Waarom beleggen in vastgoed?

04 januari 2023

Op het moment dat je wilt gaan beleggen, zijn er veel verschillende manieren waarop je dit aan kunt gaan pakken. Daarom kan het soms lastig zijn om te weten wat je het beste kunt doen.
Lees meer


Risico's van het beleggen

30 augustus 2022

Heel vaak wordt er gesproken over beleggen en wat de voordelen ervan zijn, maar toch wordt er nog heel weinig gezegd over de risico’s die eraan vast hangen.
Lees meergeld lenen kost geld

Advertentie


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

Finst
  • Meer dan 40 digitale valuta bij de meest transparante cryptocurrency broker van Nederland met de laagste tarieven.
  • Finst bezoeken »

Populair op Financeinfo.nl