Je bent hier: Home > Nieuws > Bitvavo krijgt groen licht voor overname Litebit klanten

Bitvavo krijgt groen licht voor overname Litebit klanten

Bitvavo krijgt groen licht voor overname Litebit klanten

19 juni 2023 - door Redactie

In de komende weken zullen Litebit klanten naar het Bitvavo platform verwezen worden.

Eind mei kondigde Litebit aan dat het voor zichzelf geen toekomst meer zag. Aan de basis daarvan liggen de hoge kosten om te voldoen aan de strenger wordende regulering. Zeker met het oog op MiCA, de Europese regulering waar crypto exchanges binnenkort aan moeten voldoen, moeten de cryptodienstverleners extra personeel aanwerven op de compliance afdeling. Daartegenover staat dat de inkomsten onder druk staan door de lange cryptowinter, die de volumes flink heeft doen slinken. Verder zorgt de concurrentie op de markt ervoor dat exchanges minder commissie kunnen aanrekenen op transacties. Vermoedelijk zorgt dit ervoor dat kleinere platformen het knap moeilijk zullen krijgen. Litebit kiest er daarom nu al voor om zijn activiteiten te staken.

Litebit verwijst zijn klanten zelf door naar Bitvavo, omdat dit de grootste exchange van Nederland is. Bitvavo is voldoende groot om het hoofd te bieden aan de toenemende eisen van regulatoren. Klanten kunnen er dus voor kiezen om hun bezittingen over te zetten naar het Bitvavo platform. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om cryptomunten op te nemen en te versturen naar een ander platform. Gebruikers kunnen bitcoin bijvoorbeeld ook opnemen en voortaan beheren vanuit een eigen hardware wallet.

De overname van Litebit klanten moest nog wel goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM), wat vorige week gebeurde. Zij geven aan dat er nog voldoende concurrentie op de markt overblijft.

Consolidatiegolf

Bitvavo vermoedt zelf dat er in de komende maanden nog meer partijen de handdoek in de ring gaan gooien. De exchange verwacht een grote consolidatiegolf en denkt dat alleen de meest competitieve spelers zullen overblijven. "Sommige partijen zullen niet kunnen voldoen aan de komende MiCA wetgeving. Daarnaast zorgt dit voor stijgende kosten, waar schaalgrootte voor nodig is. En dat terwijl de lage handelsvolumes tijdens de cryptowinter de winstgevendheid nu al flink onder druk zetten", klinkt het.

Lees hier meer over bitcoin kopen met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.


Finst lanceert staking met hoge beloningen

06 december 2023

De snelgroeiende crypto exchange Finst lanceert vandaag zijn staking dienst en komt met hogere rewards dan de concurrentie.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl