Je bent hier: Home > Nieuws > MicroStrategy bezit voor miljarden dollars aan bitcoin

MicroStrategy bezit voor miljarden dollars aan bitcoin

MicroStrategy bezit voor miljarden dollars aan bitcoin

29 juni 2023 - door Redactie

Het softwarebedrijf MicroStrategy van Michael Saylor heeft opnieuw bitcoin bijgekocht.

MicroStrategy is een softwarebedrijf dat in 2020 op een berg geld zat. Topman Michael Saylor maakte zich zorgen over deze grote blootstelling aan de Amerikaanse dollar, omdat hij vreesde voor een hoge inflatie. Hij zag in bitcoin een manier om de cash van zijn bedrijf weg te diversifiëren van de dollar. In augustus 2020 kocht MicroStrategy voor de eerste keer bitcoin. Het ging meteen over een bedrag van 250 miljoen dollar.

Sinds de eerste aankoop heeft MicroStrategy zijn positie in bitcoin fors uitgebreid. Omdat dit niet meer kon met de cashreserves van het bedrijf zelf, werden nieuwe aandelen uitgegeven of werd geld geleend. Rond de topkoersen van de cryptomunt zat het bedrijf op zo'n 3,5 miljard dollar aan bitcoin. Daarna crashte de koers en werd MicroStrategy geconfronteerd met grote ongerealiseerde verliezen. Het bedrijf bleef echter volhouden en bleef bitcoin bijkopen.

Ook in de voorbije twee maanden werden nieuwe bitcoin ingekocht. MicroStrategy kocht 12.333 bitcoin tussen 29 april en 27 juni, voor in totaal 347 miljoen dollar. In totaal bezit het bedrijf nu 152.333 bitcoin, wat tegen de huidige koersen meer dan 4,6 miljard dollar waard is. Dat is meer dan de huidige marktwaarde van MicroStrategy, die uitkomt op zo'n 4,32 miljard dollar. Beleggers die aandelen MicroStrategy kopen, krijgen de software activiteiten er dus gratis bij. En bij een verdere stijging van bitcoin, zal ook de waarde van MicroStrategy mee omhoog gaan. Rond de huidige koersen zit MicroStrategy break even op zijn bitcoin investering, bij een verdere stijging van de koers zal de papieren winst dus fors toenemen.

Grote risico's

Een mogelijke verklaring voor de lagere waardering zit in de risico's. MicroStrategy heeft namelijk veel geld geleend en de software activiteiten brengen mogelijk niet genoeg op om aan deze verplichtingen te voldoen. Zo lang de bitcoin koers boven de aankoopprijs van MicroStrategy zit, is er geen probleem. Maar wanneer de koers opnieuw zou crashen, kunnen de problemen zich opstapelen.

Wie blootstelling wil krijgen aan bitcoin, koopt dus best zelf bitcoin. Lees meer over bitcoin kopen met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.


Finst lanceert staking met hoge beloningen

06 december 2023

De snelgroeiende crypto exchange Finst lanceert vandaag zijn staking dienst en komt met hogere rewards dan de concurrentie.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl