Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin ETF, een keurmerk of toch geen gamechanger?

Bitcoin ETF, een keurmerk of toch geen gamechanger?

Bitcoin ETF, een keurmerk of toch geen gamechanger?

13 juli 2023 - door Redactie

Volgens Mike Novogratz van Galaxy Digital zal de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF als een keurmerk geïnterpreteerd worden voor de cryptomunt.

Novogratz zegt dat de verschillende aanvragen voor een Bitcoin ETF een signaal zijn van de acceptatie van Bitcoin als beleggingsinstrument. "Veel mensen staan nog argwanend tegenover bitcoin en de lancering van een spot ETF zal de drempel verlagen om te investeren", klinkt het.

Naast Blackrock lopen er ook aanvragen van ondermeer Invesco, Fidelity, Valkyrie,  Ark Invest en WisdomTree. Als de SEC zijn fiat geeft, dan denkt Novogratz dat de waakhond niet slechts één aanvraag zal goedkeuren. Vanuit elk van deze partijen verwacht Novogratz een heuse campagne om hun ETF te promoten, wat de koers van bitcoin zou moeten ondersteunen.

Novogratz verwacht niet dat de SEC al voor het einde van het jaar een beslissing zal bekend maken. De waakhond heeft nog tijd tot het eerste kwartaal van 2024 om zijn goedkeuring of afkeuring te geven.

Geen game changer

Volgens JP Morgan zal de goedkeuring van een Bitcoin ETF voor meer liquiditeit zorgen, maar zal het verder geen game changer zijn. Getuige daarvan de verschillende spot ETF's die al beschikbaar zijn in Canada en Europa. "Bitcoin ETF's hebben over de voorbije twee jaren slechts weinig investeerders aangetrokken in deze jurisdicties", staat in het rapport van JP Morgan. In het algemeen zijn er hooggespannen verwachtingen over de effecten van de goedkeuring van deze spot Bitcoin ETFs, maar JP Morgan gaat daar duidelijk niet in mee.

Lees hier meer over bitcoin kopen in Nederland met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl