Je bent hier: Home > Nieuws > Société Générale haalt eerste Franse crypto licentie binnen

Société Générale haalt eerste Franse crypto licentie binnen

Société Générale haalt eerste Franse crypto licentie binnen

19 juli 2023 - door Redactie

SG Forge, een dochteronderneming van Société Générale, heeft een crypto licentie behaald. Onder MiCA mag deze onderneming zo in gans Europa haar diensten aanbieden.

Sinds gisteren heeft SG Forge een licentie om cryptomunten te kopen, verkopen, verhandelen en bewaren. SG Forge kwam al eerder in het nieuws toen het bedrijf in april de EURCV stablecoin lanceerde, een euro stablecoin voor transacties tussen institutionele klanten.

Hotspot

Frankrijk lijkt een Europese hotspot te worden voor cryptodiensten. Ook Binance keek naar Frankrijk om zijn Europese vestiging te openen en investeerde al fors in het land. Maar vorige maand kwam het bericht dat de Franse autoriteiten Binance onderzoeken voor inbreuken op de antiwitwaswetgeving. Het is dan ook nog maar de vraag of Binance nog wel welkom blijft in Frankrijk.

Verschillende crypto bedrijven hebben in Frankrijk een aanvraag lopen voor een crypto licentie. De regels gaan verder dan de huidige registraties en zouden de sector verder moeten professionaliseren. Onder de nieuwe Europese MiCA wetgeving volstaat een licentie in één land om vervolgens in alle Europese landen actief te worden. Het is opvallend dat een dochter van de Franse grootbank Société Générale er nu als eerste in slaagt om een dergelijke licentie binnen te halen.

Crypto exchanges hebben nog wel even tijd om aan de nieuwe MiCA regulering te voldoen. In de komende maanden zullen er dan ook meerdere licenties toegekend worden. 

Lees hier meer over bitcoin kopen met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl