Je bent hier: Home > Nieuws > Bitvavo zet Europese expansie verder

Bitvavo zet Europese expansie verder

Bitvavo zet Europese expansie verder

19 november 2023 - door Redactie

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo heeft in Oostenrijk een goedkeuring als Virtual Asset Service Provider in de wacht gesleept.

De Oostenrijkse Financiële Marktautoriteit (Finanzmarktaufsicht, FMA) geeft Bitvavo toestemming om producten en diensten rond digitale valuta aan te bieden. Bitvavo zegt erg verheugd te zijn over deze mogelijkheid om de Oostenrijkse markt te betreden op een gereguleerde manier. "We hebben ondertussen ongeveer anderhalf miljoen klanten in heel Europa en denken dat we de Oostenrijkse markt ook goed kunnen bedienen", klinkt het.

Bitvavo werd in 2018 opgericht en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. De crypto exchange is marktleider in de Benelux en in Nederland maakt ongeveer de helft van de cryptocurrency bezitters gebruik van Bitvavo.

Het succes van Bitvavo wordt verklaard door het gebruiksvriendelijke handelsplatform en de concurrerende en transparante tarieven. Ook worden er meer dan 200 digitale valuta aangeboden, wat belangrijk is voor investeerders in altcoins. Uit gebruikersonderzoek blijkt verder dat Bitvavo het best gewaardeerde crypto platform op de Nederlandse markt is.

Europa

De goedkeuring in Oostenrijk is een nieuwe mijlpaal in de expansie van Bitvavo. Vorig jaar werd ook al een registratie in Italië binnen gehaald en er werden nog meerdere aanvragen ingediend in andere landen. Bitvavo hoopt in 2024 groen licht te krijgen in Duitsland, om alzo één van de belangrijkste markten in Europa te kunnen betreden.

Concurrentie

Bitvavo zal het alvast knap lastig krijgen om het op te nemen tegen de concurrentie. De belangrijkste exchange in Oostenrijk is namelijk Bitpanda, dat ook Europese groeiplannen koestert. Dat platform bestaat al sinds 2014 en telt meer dan 4 miljoen klanten. Tegenover Bitvavo biedt Bitpanda veel meer diensten aan, zoals beleggingen in grondstoffen, edelmetalen, fractionele aandelen. Bij Bitpanda kunnen klanten ook een Visa debit card aan een crypto wallet koppelen. Bitpanda haalde tijdens de bullrun van 2021 honderden miljoenen dollars op om zijn expansie te ondersteunen.


Laatste artikels over Cryptocurrency


Binance treft schikking met Amerikaanse justitie

22 november 2023

Binance hoest 4,3 miljard dollar en topman CZ moet aftreden als CEO. Door het akkoord kan Binance zich toeleggen op groei buiten de VS.


Finst voegt 54 nieuwe coins toe

18 oktober 2023

De Nederlandse cryptocurrency broker Finst voegt 54 nieuwe coins toe en biedt nu meer dan 100 cryptomunten aan.


Bitvavo past staking service aan

17 oktober 2023

Bitvavo geeft de gebruiker meer controle over de manier waarop zijn assets worden ingezet.


2 miljoen cryptobezitters in Nederland

16 oktober 2023

Cryptocurrencies hebben een onmiskenbare plaats verworven in de Nederlandse financiële wereld, en het recente onderzoek van Multiscope bevestigt deze trend. 


Amerikaanse exchange Kraken neemt BCM over

05 oktober 2023

BCM, de opvolger van Bitcoin Meester, wordt overgenomen door de Amerikaanse exchange Kraken.


Gemini trekt zich terug uit Nederland

28 september 2023

Het Amerikaanse Gemini, de crypto exchange van de bekende Winklevoss twins, zet zijn diensten stop aan Nederlandse klanten.


Finst implementeert crypto opnames

19 september 2023

Het jonge crypto platform Finst maakt nu ook het opnemen van cryptovaluta mogelijk. Binnen enkele weken worden er ook veel cryptomunten toegevoegd.


Ook Franklin Templeton wil spot bitcoin ETF

13 september 2023

De wereldleider in vermogensbeheer Franklin Templeton heeft bij de SEC ook een aanvraag gedaan om een eigen spot bitcoin ETF te mogen lanceren.geld lenen kost geld

Advertentie


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

Finst
  • Meer dan 40 digitale valuta bij de meest transparante cryptocurrency broker van Nederland met de laagste tarieven.
  • Finst bezoeken »

Populair op Financeinfo.nl