Je bent hier: Home > Nieuws > Bitvavo zet Europese expansie verder

Bitvavo zet Europese expansie verder

Bitvavo zet Europese expansie verder

19 november 2023 - door Redactie

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo heeft in Oostenrijk een goedkeuring als Virtual Asset Service Provider in de wacht gesleept.

De Oostenrijkse Financiële Marktautoriteit (Finanzmarktaufsicht, FMA) geeft Bitvavo toestemming om producten en diensten rond digitale valuta aan te bieden. Bitvavo zegt erg verheugd te zijn over deze mogelijkheid om de Oostenrijkse markt te betreden op een gereguleerde manier. "We hebben ondertussen ongeveer anderhalf miljoen klanten in heel Europa en denken dat we de Oostenrijkse markt ook goed kunnen bedienen", klinkt het.

Bitvavo werd in 2018 opgericht en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. De crypto exchange is marktleider in de Benelux en in Nederland maakt ongeveer de helft van de cryptocurrency bezitters gebruik van Bitvavo.

Het succes van Bitvavo wordt verklaard door het gebruiksvriendelijke handelsplatform en de concurrerende en transparante tarieven. Ook worden er meer dan 200 digitale valuta aangeboden, wat belangrijk is voor investeerders in altcoins. Uit gebruikersonderzoek blijkt verder dat Bitvavo het best gewaardeerde crypto platform op de Nederlandse markt is.

Europa

De goedkeuring in Oostenrijk is een nieuwe mijlpaal in de expansie van Bitvavo. Vorig jaar werd ook al een registratie in Italië binnen gehaald en er werden nog meerdere aanvragen ingediend in andere landen. Bitvavo hoopt in 2024 groen licht te krijgen in Duitsland, om alzo één van de belangrijkste markten in Europa te kunnen betreden.

Concurrentie

Bitvavo zal het alvast knap lastig krijgen om het op te nemen tegen de concurrentie. De belangrijkste exchange in Oostenrijk is namelijk Bitpanda, dat ook Europese groeiplannen koestert. Dat platform bestaat al sinds 2014 en telt meer dan 4 miljoen klanten. Tegenover Bitvavo biedt Bitpanda veel meer diensten aan, zoals beleggingen in grondstoffen, edelmetalen, fractionele aandelen. Bij Bitpanda kunnen klanten ook een Visa debit card aan een crypto wallet koppelen. Bitpanda haalde tijdens de bullrun van 2021 honderden miljoenen dollars op om zijn expansie te ondersteunen.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl