Je bent hier: Home > Nieuws > Is een combinatieverzekering altijd de beste keus?

Is een combinatieverzekering altijd de beste keus?

Is een combinatieverzekering altijd de beste keus?

22 maart 2018 - door Redactie

Veel verzekeringsmaatschappijen willen je ertoe bewegen om alle verzekeringen in je huishouden bij hen af te sluiten.

Inboedel, opstal, auto, rechtsbijstand, reisverzekering, het is zo makkelijk om het allemaal bij dezelfde maatschappij onder te brengen. En daar zit wel wat in natuurlijk. Als er wat aan de hand is hoef je maar 1 telefoonnummer te bellen om het met de verzekering te regelen. Maar is het wel de goedkoopste optie?

Vergelijken kan je een flinke besparing opleveren

Verzekeringen vergelijken kan zeker voordeel opleveren. Ook al mis je het pakketvoordeel als je je verzekeringen bij verschillende maatschappijen onderbrengt, de kans bestaat dat je toch voordeliger uit bent. Want als een bepaalde verzekering elders flink goedkoper is dan kan dit het pakketvoordeel teniet doen. Daarnaast kan het zo zijn dat een verzekering een betere dekking geeft bij een andere maatschappij of dat de voorwaarden gunstiger zijn. Het loont dus altijd de moeite om te vergelijken.

Collectiviteitsvoordeel

Ook voor verzekeringen kun je financieel voordeel hebben door je aan te sluiten bij een collectief.  We kennen het vooral van de zorgverzekering, maar ook voor het afsluiten van andere verzekeringen kun je goedkoper uit zijn door dit collectief te doen. Zo is er een mogelijkheid om collectief een autoverzekering af te sluiten. Of een pakket van verschillende verzekeringen, maar dan wel bij verschillende maatschappijen, namelijk diegenen die de beste prijs/kwaliteit kunnen bieden. Op die manier kun je met kritisch kijken naar de mogelijkheden veel geld verdienen.

Heb ik nog wel het juiste pakket?

Het is zeker aan te raden om af en toe eens kritisch te kijken naar je verzekeringspakket. Als je niet meer op vakantie gaat is een reisverzekering misschien niet meer nodig. Als je geen dure inrichting van je huis hebt kan de inboedelverzekering wellicht goedkoper. Een jaarlijkse of tweejaarlijkse check van je verzekeringen om te bezien of het pakket nog wel bij je past en vooral om te beoordelen of je niet over verzekerd bent is dan ook zeker aan te raden.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl