Je bent hier: Home > Nieuws > Een creditcard gebruiken in het buitenland

Een creditcard gebruiken in het buitenland

Een creditcard gebruiken in het buitenland

25 juli 2015 - door Redactie

Het gebruik van een creditcard is gemakkelijk en geeft je een veilig gevoel zeker als je in het buitenland bent.

Steeds meer mensen hebben een creditcard voor het buitenland omdat je met een creditcard wereldwijd gemakkelijk kunt betalen voor jouw hotelovernachtingen, eten en drinken en in noodgevallen zelfs geld kunt opnemen uit alle geldautomaten wat je vaak met je Nederlandse betaalkaart niet kunt.

Een andere reden waarom het verstandig is om een creditcard voor het buitenland te hebben is omdat je dan niet in ieder land waar je komt vreemde valuta hoeft om te wisselen waar vaak ongunstige koersen voor zijn en wat je een hoop tijd kost. Met een creditcard betaal je waar je ook bent met één klik op de knop. 

De aankopen die je doet met jouw creditcard in het buitenland zijn vaak meer dan 180 dagen verzekerd tegen diefstal, breuk of vermissing wat natuurlijk altijd kan gebeuren als je op reis bent. Als je de reis zelf of het vliegticket betaalt met jouw creditcard dan ben je in de meeste gevallen bij calamiteiten verzekerd tegen annuleren. 

Het aanvragen van een creditcard is al lang niet meer zo moeilijk als vroeger want zelfs studenten of mensen zonder vast inkomen of met een BKR-registratie kunnen nu in aanmerking komen voor bijvoorbeeld een prepaid creditcard

Een creditcard als kredietlijn

Het is fijn om te beschikken over een creditcard omdat jouw aankopen die je doet in het buitenland, maar ook in Nederland of online pas veel later worden verrekend. Het bedrag wordt dus niet meteen van je rekening afgeschreven wat wel het geval is bij jouw betaalrekening. Je hebt vaak een maand de tijd om het tekort op jouw creditcard weer aan te vullen zonder dat je daar rente over hoeft te betalen. 

Mocht je onverhoopt het bedrag toch niet kunnen terugbetalen binnen de termijn die daar voor staat, dan kun je uitgesteld terugbetalen aan je creditcard maatschappij of bank tegen een betaling van een kleine vergoeding. Een creditcard is echt een absolute must voor mensen die graag en veel reizen want tegenwoordig boekt bijna iedereen zijn ticket of hotel online. 

De meeste aankopen die je online doet kunnen worden betaald met een creditcard. Na de betaling met jouw creditcard krijg je meteen een bevestiging en vaak heb je nog dezelfde dag je ticket in je inbox zitten. 

Een creditcard wordt wereldwijd aanvaard

Zeker als je van plan bent om een last minute te boeken is het hebben van een creditcard handig want deze aanbiedingen staan vaak alleen online en je heeft in de meeste gevallen geen tijd om nog eens langs een reisorganisatie te gaan. In sommige gevallen vraagt de reisorganisatie waarmee je op reis gaat om jouw creditcard voor vertrek op de luchthaven te tonen zodat ze een garantie hebben dat je jouw hotelovernachtingen op de plaats van bestemming kunt betalen. 

Met jecreditcard kun je overal ter wereld gemakkelijk betalen en geld opnemen uit betaalautomaten. Het is wel verstandig dat je op de achterkant van uw creditcard een handtekening plaatst om fraude te voorkomen of dat je een creditcard gebruikt met een chip en een pincode. Als je onderweg moet betalen met je pincode in plaats van met een handtekening maak je de kans kleiner dat je slachtoffer wordt van fraude. 

Vraag jouw bank of creditcard maatschappij hier meer informatie over of lees bijkomende informatie op deze website. Als je op vakantie gaat dan weet je dat je volop gaat genieten en dat de vakantie altijd duurder uitvalt dan je misschien in eerste instantie had gepland. In de meeste gevallen is het mogelijk om het bedrag wat je kunt besteden op jouw creditcard tijdelijk te laten verhogen als je op vakantie gaat. 

Zo weet je zeker dat de bestedingslimiet op jouw creditcard altijd voldoende is voor als er calamiteiten op reis zijn of voor als je toch nog dat koopje wilt aanschaffen. Een creditcard kun je gemakkelijk zelf online aanvragen zolang je maar aan de voorwaarden voldoet. Vaak is het hebben van voldoende netto inkomen en het hebben van geen openstaande betalingen als genoeg om zelf op het internet een creditcard buitenland aan te vragen. Creditcards vergelijken kan je op onze website doen.

Mocht je wel een BKR-registratie hebben of geen zin hebben in financiële verplichtingen achteraf, dan kun je een prepaid creditcard aanvragen. Je stort dan een bedrag op een rekening wat je tijdens je vakantie met het gemak van een creditcard kunt opnemen en besteden. 

Ga ook op vakantie verantwoord en verstandig om met het uitgeven van je geld. Je kunt jouw geld maar eenmaal besteden en ook al hoef je het geld pas achteraf te betalen; het is en blijft een financiële verplichting. Vraag jouw creditcard aan voordat je op reis gaat en geniet zorgeloos van uw vakantie.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl