Je bent hier: Home > Nieuws > Tijdelijke creditcard

Tijdelijke creditcard

Tijdelijke creditcard

06 december 2015 - door Redactie

Wil je gebruik maken van een creditcard die je ook weer kunt opzeggen? Voor alle creditcards geldt dat je ze kunt opzeggen. Het is echter wel belangrijk om naar de opzegtermijn te kijken.

Je betaalt in de meeste gevallen jaarlijkse abonnementskosten. De reeds betaalde abonnementskosten kun je meestal niet meer terugvorderen. Je kunt een creditcard dan ook het beste opzeggen vlak voordat de abonnementskosten weer in rekening gebracht gaan worden. Op die manier maak je optimaal gebruik van de kaart.

Eenmalige betaling

Wellicht wil je een tijdelijke creditcard aanvragen omdat je een eenmalige betaling wilt verrichten, bijvoorbeeld via internet. Heb je al gekeken naar alternatieve betaalmethoden? Wellicht kun je afrekenen met iDEAL of PayPal. Het aanvragen van een creditcard kost namelijk tijd, de betaling via een alternatieve betaalmethode is dan ook vaak sneller.

Prepaid creditcard of standaard creditcard

Wil je toch een creditcard aanvragen dan zul je moeten bepalen welke soort creditcard je graag wilt. Een prepaid creditcard is eenvoudiger aan te vragen, er wordt namelijk niet gekeken naar de hoogte van jouw inkomen. Daarnaast wordt er ook geen controle bij het BKR uitgevoerd. Wil je echter een standaard creditcard aanvragen dan zal er gekeken worden naar de soort woning waarin je woont, naar het inkomen dat je krijgt en hoe je bekend bent bij het BKR. De kans op afwijzing is vele malen groter.

Aanvragen via internet

Of je nou een prepaid creditcard of een gewone creditcard wilt, beide varianten kun je via internet aanvragen. Tijdens de aanvraag vul je enkele persoonlijke gegevens in. Deze komen met één druk op de knop bij de aanbieder terecht. Er zal een controle plaatsvinden en je krijgt op korte termijn bericht. Is het belangrijk dat je de creditcard snel in huis hebt, dan kun je het beste voor een prepaid creditcard kiezen. Omdat er veel minder controles worden uitgevoerd is de opleverperiode een stuk korter. Het voordeel hiervan is dat je snel beschikking hebt over de creditcard! 

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl