Je bent hier: Home > Nieuws > Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

21 februari 2019

Als je met vakantie gaat dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Deze dekt de kosten als er onderweg iets vervelends en onverwachts gebeurt.

Als je tas wordt gestolen, je laat je dure camera vallen of je raakt betrokken bij een ongeluk dan is het toch wel prettig om te weten dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kosten die dit ongemak met zich mee kan brengen. Daarom wordt aangeraden om, zeker bij bezoek aan het buitenland, een goede reisverzekering af te sluiten.

Zorgkosten in het buitenland

In het buitenland zijn zorgkosten vaak fors hoger dan in Nederland. Je gewone basis zorgverzekering dekt wel een deel van deze kosten, maar alleen tot de hoogte van de kosten van een vergelijkbare verzorging of behandeling in Nederland. Als je je laat behandelen in een dure privé kliniek dan is de kans dus groot als je bij terugkeer in Nederland een onaangename verrassing te wachten staat.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is doorgaans goedkoper dan per reis een verzekering afsluiten. Zeker als je een dure reis gaat maken is dit een verstandige keuze. Een losse verzekering wordt namelijk altijd qua premie gebaseerd op de kostprijs van de reis. Voor een standaard reisverzekering betaal je doorgaans fors minder. Bovendien ben je dan ook het hele jaar verzekerd, ook voor meerdaagse verblijven in eigen land.

Onverzekerd op reis, is dat echt zo onverstandig?

Voor alle verzekeringen geldt eigenlijk dat je moet hopen ze nooit nodig te hebben. Als je zelf inschat dat het risico niet zo groot is dan kun je de verzekering achterwege laten. Je kunt het risico verkleinen door geen waardevolle spullen mee te nemen op reis, geen cash geld en geen waardepapieren die je op reis niet nodig hebt. Maar dan blijft altijd nog het risico dat je ziek wordt of gewond raakt. Als je niet aanvullend verzekerd bent is het verstandig om dit te melden bij de arts of zorginstelling. Neem ook altijd meteen contact op met je zorgverzekeraar om ziekte, ongeval of verblijf in een buitenlands ziekenhuis te melden.


Laatste artikels over Verzekeren


De jaarlijkse decemberstress: De zorgverzekering

07 december 2018

Ieder jaar worden we in Nederland weer bedolven onder de reclame voor de nieuwe zorgverzekering. Zorgverzekeraars rollen over elkaar heen met aanbiedingen, premiekortingen of juist een extra uitgebreid pakket.
Lees meer


Moet ik mijn verzekeringen heroverwegen?

15 oktober 2018

Tot begin deze eeuw hadden de meeste huishoudens een verzekeringsagent. Deze man of vrouw kwam gemiddeld eens in de twee jaar langs om het pakket aan verzekeringen dat het gezin had door te nemen en te bekijken of dit nog aansloot bij de situatie van de klant.
Lees meer


Moet ik volgend jaar overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

09 oktober 2018

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars in november hun premie en pakketten bekend voor de zorgverzekering voor het nieuwe jaar. En voor een deel van de Nederlanders betekent dat stress, want moet ik nu overstappen of niet?
Lees meer


Ouderen vergeten toeslagen aan te vragen

04 oktober 2018

Heel wat oudere mensen beseffen niet dat ze recht hebben op huur-en zorgtoeslag. Ze lopen hierdoor jaarlijks vele honderden tot duizenden euro's mis.
Lees meer
geld lenen kost geld