Je bent hier: Home > Nieuws > Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

21 februari 2019

Als je met vakantie gaat dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Deze dekt de kosten als er onderweg iets vervelends en onverwachts gebeurt.

Als je tas wordt gestolen, je laat je dure camera vallen of je raakt betrokken bij een ongeluk dan is het toch wel prettig om te weten dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kosten die dit ongemak met zich mee kan brengen. Daarom wordt aangeraden om, zeker bij bezoek aan het buitenland, een goede reisverzekering af te sluiten.

Zorgkosten in het buitenland

In het buitenland zijn zorgkosten vaak fors hoger dan in Nederland. Je gewone basis zorgverzekering dekt wel een deel van deze kosten, maar alleen tot de hoogte van de kosten van een vergelijkbare verzorging of behandeling in Nederland. Als je je laat behandelen in een dure privé kliniek dan is de kans dus groot als je bij terugkeer in Nederland een onaangename verrassing te wachten staat.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is doorgaans goedkoper dan per reis een verzekering afsluiten. Zeker als je een dure reis gaat maken is dit een verstandige keuze. Een losse verzekering wordt namelijk altijd qua premie gebaseerd op de kostprijs van de reis. Voor een standaard reisverzekering betaal je doorgaans fors minder. Bovendien ben je dan ook het hele jaar verzekerd, ook voor meerdaagse verblijven in eigen land.

Onverzekerd op reis, is dat echt zo onverstandig?

Voor alle verzekeringen geldt eigenlijk dat je moet hopen ze nooit nodig te hebben. Als je zelf inschat dat het risico niet zo groot is dan kun je de verzekering achterwege laten. Je kunt het risico verkleinen door geen waardevolle spullen mee te nemen op reis, geen cash geld en geen waardepapieren die je op reis niet nodig hebt. Maar dan blijft altijd nog het risico dat je ziek wordt of gewond raakt. Als je niet aanvullend verzekerd bent is het verstandig om dit te melden bij de arts of zorginstelling. Neem ook altijd meteen contact op met je zorgverzekeraar om ziekte, ongeval of verblijf in een buitenlands ziekenhuis te melden.


Laatste artikels over Verzekeren


Wat biedt een gevolmachtigd agent als het gaat om verzekeren?

20 oktober 2020

De assurantiewereld is een branche waarmee elke Nederlander te maken heeft. Gek genoeg beschikt lang niet iedereen over voldoende informatie over deze sector.
Lees meer


Wanneer wordt een incassobureau ingeschakeld?

14 oktober 2020

Ondernemers twijfelen er vaak over of ze een incassobureau moeten inschakelen om een bepaalde vordering geïnd te krijgen. Immers, dit zou de band met de klant kunnen verslechteren, met wellicht als uiteindelijke resultaat dat je de klant verliest.
Lees meer


Nederlanders blijven trouw aan hun autoverzekering

15 mei 2020

Uit een onderzoek van Allianz Direct blijkt dat 42% van de Nederlanders trouw blijft aan zijn autoverzekeraar. Zij zijn nog nooit overgestapt naar een andere aanbieder.
Lees meer


Vertrouwen op rijhulpsystemen kan gevaarlijk zijn

28 november 2019

Uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat automobilisten slecht op de hoogte te zijn van de beperkingen van rijhulpsystemen.
Lees meer


Allsecur wijzigt naam in Allianz Direct

08 november 2019

Allianz is al lang in Nederland actief met de merknaam Allsecur. Om zijn aanbod in gans Europa te stroomlijnen wordt overal de naam Allianz Direct in de markt gezet. 
Lees meer