Je bent hier: Home > Nieuws > Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

21 februari 2019 - door Redactie

Als je met vakantie gaat dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Deze dekt de kosten als er onderweg iets vervelends en onverwachts gebeurt.

Als je tas wordt gestolen, je laat je dure camera vallen of je raakt betrokken bij een ongeluk dan is het toch wel prettig om te weten dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kosten die dit ongemak met zich mee kan brengen. Daarom wordt aangeraden om, zeker bij bezoek aan het buitenland, een goede reisverzekering af te sluiten.

Zorgkosten in het buitenland

In het buitenland zijn zorgkosten vaak fors hoger dan in Nederland. Je gewone basis zorgverzekering dekt wel een deel van deze kosten, maar alleen tot de hoogte van de kosten van een vergelijkbare verzorging of behandeling in Nederland. Als je je laat behandelen in een dure privé kliniek dan is de kans dus groot als je bij terugkeer in Nederland een onaangename verrassing te wachten staat.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is doorgaans goedkoper dan per reis een verzekering afsluiten. Zeker als je een dure reis gaat maken is dit een verstandige keuze. Een losse verzekering wordt namelijk altijd qua premie gebaseerd op de kostprijs van de reis. Voor een standaard reisverzekering betaal je doorgaans fors minder. Bovendien ben je dan ook het hele jaar verzekerd, ook voor meerdaagse verblijven in eigen land.

Onverzekerd op reis, is dat echt zo onverstandig?

Voor alle verzekeringen geldt eigenlijk dat je moet hopen ze nooit nodig te hebben. Als je zelf inschat dat het risico niet zo groot is dan kun je de verzekering achterwege laten. Je kunt het risico verkleinen door geen waardevolle spullen mee te nemen op reis, geen cash geld en geen waardepapieren die je op reis niet nodig hebt. Maar dan blijft altijd nog het risico dat je ziek wordt of gewond raakt. Als je niet aanvullend verzekerd bent is het verstandig om dit te melden bij de arts of zorginstelling. Neem ook altijd meteen contact op met je zorgverzekeraar om ziekte, ongeval of verblijf in een buitenlands ziekenhuis te melden.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl