Je bent hier: Home > Nieuws > Fintech Revolut is 5,5 miljard dollar waard

Fintech Revolut is 5,5 miljard dollar waard

Fintech Revolut is 5,5 miljard dollar waard

25 februari 2020

De neobank Revolut heeft 500 miljoen dollar opgehaald en wil met het geld zijn aanwezigheid uitbreiden in de landen waar het al actief is. Tegelijk wordt ook gewerkt aan andere diensten zoals leningen.

In een nieuwe kapitaalsronde onder leiding van durfkapitalist TCV werd 500 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf wordt zo gewaardeerd op 5,5 miljard dollar, ongeveer drie keer meer dan de waardering van april 2018. Volgens CB Insights is Revolut nu de meest waardevolle fintech startup in Europa, tegelijk met het betalingsplatform Klarna.

Revolut is een neobank die als instapproduct een gratis zichtrekening aanbiedt. Net zoals bij N26 krijgen rekeninghouders een gratis prepaid mastercard. De betalende rekeningen komen bij Revolut met heel wat extra's, zoals virtuele creditcards, ziektekostenverzekering in het buitenland, kortingen voor aankopen bij bekende merken of de mogelijkheid tot het kopen van cryptomunten.

Revolut telt ondertussen meer dan 10 miljoen klanten in Europa, Australië en Singapore. De neobank plant nu ook een lancering in de VS en Japan, wat niet zo eenvoudig is gezien de zware regulering.

Met het vers opgehaalde geld wil Revolut daarnaast ook bouwen aan nieuwe diensten zoals leningen. Er wordt zowel gedacht aan persoonlijke leningen als aan zakelijke leningen.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Apple Pay weldra ook mogelijk met creditcards

06 maart 2020

Via Apple Pay kan je makkelijk betalen in winkels via jouw iPhone of Apple Watch. Voorlopig kan je hier alleen nog maar betaalpassen aan koppelen.
Lees meer


Cryptopay herlanceert prepaid creditcards

17 februari 2020

De fintech Cryptopay herlanceert in maart zijn prepaid creditcards in Europa. In Rusland werden de kaarten al eerder opnieuw gelanceerd.
Lees meer


Mastercard wil 100 miljoen bomen planten

29 januari 2020

Betaalkaartbedrijf Mastercard pakt uit met een groots opgezet plan om in de komende vijf jaren wereldwijd 100 miljoen bomen te planten.
Lees meer


N26 telt al meer dan 5 miljoen gebruikers

27 januari 2020

De Duitse mobiele bank N26 heeft in het afgelopen half jaar ruim 1,5 nieuwe klanten gemaakt en groeit dus heel sterk binnen Europa.
Lees meer