Je bent hier: Home > Nieuws > Fintech Revolut is 5,5 miljard dollar waard

Fintech Revolut is 5,5 miljard dollar waard

Fintech Revolut is 5,5 miljard dollar waard

25 februari 2020

De neobank Revolut heeft 500 miljoen dollar opgehaald en wil met het geld zijn aanwezigheid uitbreiden in de landen waar het al actief is. Tegelijk wordt ook gewerkt aan andere diensten zoals leningen.

In een nieuwe kapitaalsronde onder leiding van durfkapitalist TCV werd 500 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf wordt zo gewaardeerd op 5,5 miljard dollar, ongeveer drie keer meer dan de waardering van april 2018. Volgens CB Insights is Revolut nu de meest waardevolle fintech startup in Europa, tegelijk met het betalingsplatform Klarna.

Revolut is een neobank die als instapproduct een gratis zichtrekening aanbiedt. Net zoals bij N26 krijgen rekeninghouders een gratis prepaid mastercard. De betalende rekeningen komen bij Revolut met heel wat extra's, zoals virtuele creditcards, ziektekostenverzekering in het buitenland, kortingen voor aankopen bij bekende merken of de mogelijkheid tot het kopen van cryptomunten.

Revolut telt ondertussen meer dan 10 miljoen klanten in Europa, Australië en Singapore. De neobank plant nu ook een lancering in de VS en Japan, wat niet zo eenvoudig is gezien de zware regulering.

Met het vers opgehaalde geld wil Revolut daarnaast ook bouwen aan nieuwe diensten zoals leningen. Er wordt zowel gedacht aan persoonlijke leningen als aan zakelijke leningen.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.
Lees meer


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.
Lees meer


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.
Lees meer


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.
Lees meer


Cryptopay rolt nieuwe prepaid creditcards eindelijk uit

03 juni 2020

Het cryptocurrency bedrijf Cryptopay heeft na meer dan twee jaren eindelijk zijn prepaid creditcard weer op de markt gebracht.
Lees meer