Je bent hier: Home > Nieuws > Meer jongeren beginnen met beleggen

Meer jongeren beginnen met beleggen

Meer jongeren beginnen met beleggen

22 maart 2021 - door Redactie

Uit een onderzoek van het bureau Kantar blijkt dat ruim 1,75 miljoen Nederlandse huishoudens beleggen op de beurs.

Geld op een spaarrekening laten staan brengt haast niets meer op, dus gaan mensen op zoek naar alternatieven. Onder invloed van hippe neobrokers zoals Bux vinden ook steeds meer jonge mensen de weg naar de beurs. Met handige apps wordt de drempel om te beleggen helemaal weggenomen.

Gratis beleggen

De app Bux Zero heeft ondertussen al meer dan 400.000 gebruikers. Er worden heel veel kleine orders geplaatst van 100 euro of minder, omdat er geen commissielonen worden aangerekend. Bij een traditionele broker betaal je al gauw 7 tot 15 euro voor een transactie, wat je uiteraard moet trachten terug te verdienen door winst te maken op de belegging.

Fractionele aandelen

Dat jonge beleggers graag kleine orders plaatsen is ook de brokers niet ontgaan. Sommige brokers lanceren fractionele aandelen, waardoor je stukjes van een aandeel kan kopen. Er zijn namelijk aandelen die honderden of zelfs duizenden euro's per stuk kosten, waardoor ze onbereikbaar zijn voor wie beschikt over een beperkt bedrag. Dankzij fractionele aandelen kan je bijvoorbeeld één tiende van een aandeel kopen. Op deze manier kan je met een zeer beperkt kapitaal ook eenvoudig een gediversifieerde portefeuille opbouwen die bestaat uit verschillende aandelen.

Lange termijn visie... maar ook ruimte voor gokjes

Het profiel van de jonge beleggers is ook duidelijk verschillend van oudere beleggers. Enerzijds zijn ze bezig met de lange termijn en hebben ze een voorkeur voor aandelen die de ESG toets doorstaan. Dat verwijst naar Environmental, Social, en Governance. Kortom, ethisch of groen beleggen dus. Anderzijds durven de jonge beleggers ook wel wat gokjes plaatsen.

Finst

Laatste artikels over Beleggen


Opkomst van deepfakes: een groeiend gevaar voor oplichting

18 januari 2024

Diepgaande nepvideo's, ook wel bekend als deepfakes, vormen een toenemende bedreiging voor online oplichting.


ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

14 december 2023

De hippe beleggingsapp Bux, die zo'n half miljoen jonge klanten telt, zat in woelig vaarwater en wordt nu ondergebracht bij ABN Amro.


Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

24 november 2023

Uit een onderzoek van MeDirect blijkt dat zowat de helft van de jongeren geld wil beleggen om in de toekomst een woning te kunnen kopen.


Neobroker Bux moet herstructureren

16 oktober 2023

Bux boekte ook vorig jaar weer flinke verliezen en voert nu een stevige reorganisatie door.


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl