Je bent hier: Home > Nieuws > Meer jongeren beginnen met beleggen

Meer jongeren beginnen met beleggen

Meer jongeren beginnen met beleggen

22 maart 2021

Uit een onderzoek van het bureau Kantar blijkt dat ruim 1,75 miljoen Nederlandse huishoudens beleggen op de beurs.

Geld op een spaarrekening laten staan brengt haast niets meer op, dus gaan mensen op zoek naar alternatieven. Onder invloed van hippe neobrokers zoals Bux vinden ook steeds meer jonge mensen de weg naar de beurs. Met handige apps wordt de drempel om te beleggen helemaal weggenomen.

Gratis beleggen

De app Bux Zero heeft ondertussen al meer dan 400.000 gebruikers. Er worden heel veel kleine orders geplaatst van 100 euro of minder, omdat er geen commissielonen worden aangerekend. Bij een traditionele broker betaal je al gauw 7 tot 15 euro voor een transactie, wat je uiteraard moet trachten terug te verdienen door winst te maken op de belegging.

Fractionele aandelen

Dat jonge beleggers graag kleine orders plaatsen is ook de neobroker Bitpanda niet ontgaan. Zij lanceren begin april fractionele aandelen, waardoor je stukjes van een aandeel kan kopen. Sommige aandelen kosten honderden of zelfs duizenden euro's per stuk, waardoor ze onbereikbaar zijn voor wie beschikt over een beperkt bedrag. Dankzij fractionele aandelen kan je bijvoorbeeld één tiende van een aandeel kopen. Op deze manier kan je met een zeer beperkt kapitaal ook eenvoudig een gediversifieerde portefeuille opbouwen die bestaat uit verschillende aandelen.

Lange termijn visie... maar ook ruimte voor gokjes

Het profiel van de jonge beleggers is ook duidelijk verschillend van oudere beleggers. Enerzijds zijn ze bezig met de lange termijn en hebben ze een voorkeur voor aandelen die de ESG toets doorstaan. Dat verwijst naar Environmental, Social, en Governance. Kortom, ethisch of groen beleggen dus. Anderzijds durven de jonge beleggers ook wel wat gokjes plaatsen. Zo is beleggen in bitcoin of andere cryptomunten erg populair.


Laatste artikels over Beleggen


Financiële influencers leren jongeren beleggen

20 mei 2021

Uit een onderzoek van BUX blijkt dat maar liefst 20% van de jongeren zijn beleggingskennis verwerft dankzij influencers.
Lees meer


Phishing bij cryptocurrency

22 april 2021

Criminelen proberen steeds vaker om cryptomunten in hun bezit te krijgen door de eigenaars om de tuin te leiden.
Lees meer


Veel Nederlanders overwegen aankoop bitcoins

02 april 2021

Uit een onderzoek van het bureau Markteffect blijkt dat maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders overwegen om bitcoins aan te kopen.
Lees meer


Beleggingsfondsen trekken recordbedrag aan

16 maart 2021

Nederlanders hebben in 2020 voor maar liefst 3,8 miljard euro geïnvesteerd in beleggingsfondsen. Dat maakte de DNB bekend.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken