Je bent hier: Home > Nieuws > Meer jongeren beginnen met beleggen

Meer jongeren beginnen met beleggen

Meer jongeren beginnen met beleggen

22 maart 2021

Uit een onderzoek van het bureau Kantar blijkt dat ruim 1,75 miljoen Nederlandse huishoudens beleggen op de beurs.

Geld op een spaarrekening laten staan brengt haast niets meer op, dus gaan mensen op zoek naar alternatieven. Onder invloed van hippe neobrokers zoals Bux vinden ook steeds meer jonge mensen de weg naar de beurs. Met handige apps wordt de drempel om te beleggen helemaal weggenomen.

Gratis beleggen

De app Bux Zero heeft ondertussen al meer dan 400.000 gebruikers. Er worden heel veel kleine orders geplaatst van 100 euro of minder, omdat er geen commissielonen worden aangerekend. Bij een traditionele broker betaal je al gauw 7 tot 15 euro voor een transactie, wat je uiteraard moet trachten terug te verdienen door winst te maken op de belegging.

Fractionele aandelen

Dat jonge beleggers graag kleine orders plaatsen is ook de neobroker Bitpanda niet ontgaan. Zij lanceren begin april fractionele aandelen, waardoor je stukjes van een aandeel kan kopen. Sommige aandelen kosten honderden of zelfs duizenden euro's per stuk, waardoor ze onbereikbaar zijn voor wie beschikt over een beperkt bedrag. Dankzij fractionele aandelen kan je bijvoorbeeld één tiende van een aandeel kopen. Op deze manier kan je met een zeer beperkt kapitaal ook eenvoudig een gediversifieerde portefeuille opbouwen die bestaat uit verschillende aandelen.

Lange termijn visie... maar ook ruimte voor gokjes

Het profiel van de jonge beleggers is ook duidelijk verschillend van oudere beleggers. Enerzijds zijn ze bezig met de lange termijn en hebben ze een voorkeur voor aandelen die de ESG toets doorstaan. Dat verwijst naar Environmental, Social, en Governance. Kortom, ethisch of groen beleggen dus. Anderzijds durven de jonge beleggers ook wel wat gokjes plaatsen. Zo is beleggen in bitcoin of andere cryptomunten erg populair.

Actuele bitcoin koers


Laatste artikels over Beleggen


Banken doen moeilijk over beleggen in bitcoin

08 oktober 2021

Bij de Rabobank mag je met een zakelijke rekening niet beleggen in bitcoin. De Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL) dient daarom een klacht in bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Lees meer


600.000 Nederlanders bezitten bitcoin

13 september 2021

Zo'n 4% van de Nederlanders bezit bitcoin en nog veel meer mensen denken er aan om cryptocurrency te kopen.
Lees meer


Cryptobedrijven sponsoren voetbalclubs

26 augustus 2021

Een nieuwe trend in de sportsponsoring zijn de cryptocurrency bedrijven die hun naamsbekenheid bij het brede publiek willen vergroten.
Lees meer


Cryptocurrency markt herstelt sterk

09 augustus 2021

De bitcoin bereikte eerder dit jaar een hoogtepunt boven de 60.000 dollar, maar werd daarna zwaar teruggefloten. De afgelopen weken herstelde de munt echter sterk.
Lees meer


De voordelen van schenken door te beleggen

12 juli 2021

Een schenking kun je het beste doen door middel van de warme hand. Dit betekent dat je al een gift doet wanneer je er nog zeggenschap over hebt, in tegenstelling tot bij een erfenis (koude hand) welke pas van pas komt bij je overlijden.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken