Je bent hier: Home > Nieuws > Elon Musk koopt Twitter voor 44 miljard dollar

Elon Musk koopt Twitter voor 44 miljard dollar

Elon Musk koopt Twitter voor 44 miljard dollar

02 mei 2022 - door Redactie

Elon Musk, 's werelds rijkste man, heeft een deal gesloten met Twitter om voor het bedrag van 44 miljard dollar het bedrijf over te nemen. Meer dan 200 miljoen gebruikers zijn actief op het sociale netwerk.

Op maandag 25 april werd een overeenkomst gevonden, nadat er enkele weken werd gespeculeerd over de toekomst van het bedrijf. Dit kwam na het nieuws dat Musk de grootste aandeelhouder was geworden van het beursgenoteerde Twitter. Tien dagen later gaf hij aan het hele bedrijf te willen overnemen. 

Het bestuur van Twitter was aanvankelijk tegen de overname, maar werd door het hoge bedrag toch overgehaald. De andere aandeelhouders werden ook gerustgesteld door de financiële instituten die achter de overname staan.

Twitter, dat in 2006 werd opgericht, heeft op het moment een waarde van ongeveer 40 miljard dollar. Musk is zelf zeer actief op het platform, waar hij 83 miljoen volgers heeft. Hier geeft hij al lange tijd aan dat hij vindt dat Twitter geen respect heeft voor de vrijheid van meningsuiting van gebruikers. Veel mensen linken dit aan de beslissing van Twitter om president Donald Trump te blokkeren.

Op maandag tweette Musk: "Ik hoop dat zelfs mijn grootste critici actief blijven op Twitter, want dat is wat vrijheid van meningsuiting betekent."

Kritiek

Het is nog te zien hoe Musk het bedrijf zal transformeren, maar hij heeft al aangegeven dat hij bepaalde veranderingen wil doorvoeren. Hij wil onder andere de content restricties verzachten, nepaccounts verwijderen en niet meer afhankelijk zijn van advertenties om omzet te maken.

Er zijn veel critici wat betreft de overname door Elon Musk. Hoewel hij aangeeft dat iedereen zijn stem kan uiten, blokkeert hij zelf vaak gebruikers die negatief over hem of zijn bedrijven spreken. Omdat Twitter een grote rol speelt in de publieke opinie, wordt gevreesd dat de democratie in gevaar is. Musk zou te veel macht hebben om het discours te bepalen.

Donald Trump heeft bovendien aangegeven niet geïnteresseerd te zijn om terug te komen naar Twitter. Hij heeft zijn eigen platform opgezet.

Finst

Laatste artikels over Beleggen


Opkomst van deepfakes: een groeiend gevaar voor oplichting

18 januari 2024

Diepgaande nepvideo's, ook wel bekend als deepfakes, vormen een toenemende bedreiging voor online oplichting.


ABN Amro koopt beleggingsapp Bux

14 december 2023

De hippe beleggingsapp Bux, die zo'n half miljoen jonge klanten telt, zat in woelig vaarwater en wordt nu ondergebracht bij ABN Amro.


Jongeren beleggen om woning te kunnen kopen

24 november 2023

Uit een onderzoek van MeDirect blijkt dat zowat de helft van de jongeren geld wil beleggen om in de toekomst een woning te kunnen kopen.


Neobroker Bux moet herstructureren

16 oktober 2023

Bux boekte ook vorig jaar weer flinke verliezen en voert nu een stevige reorganisatie door.


Ontketent chipontwerper ARM nieuwe reeks beursintroducties?

14 september 2023

Vanaf vandaag noteert de Britse chipontwerper ARM op de Amerikaanse Nasdaq beurs. Een succesvolle beursgang is mogelijk het startschot voor meer IPO's.


Beleggen voor millennials: tips voor jonge beleggers

24 augustus 2023

Als je denkt aan beleggen denk je misschien aan oudere mensen die al een stevig vermogen hebben opgebouwd...


Meer vraag naar goud door inflatie

11 juli 2023

Het aantal transacties met goud steeg in het eerste half jaar met 17%. Dat blijkt uit cijfers van het Goudwisselkantoor.


De Nederlandsche Bank verhuist goud naar Zeist

16 mei 2023

De DNB heeft in de voorbije weken voor 10,4 miljard euro aan goud verhuisd naar een nieuwe kluis in Zeist.


Veel vrouwen durven niet beleggen

08 mei 2023

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat zo'n vier op de tien vrouwen te weinig vertrouwen in zichzelf heeft om te beginnen met beleggen.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl