Je bent hier: Home > Nieuws > Veel meer miljoenenwoningen in Nederland

Veel meer miljoenenwoningen in Nederland

Veel meer miljoenenwoningen in Nederland

05 mei 2022

In Nederland is het aantal miljoenenwoningen op een jaar tijd met 69% gestegen.

In 2021 werden er in Nederland 142.900 huizen geteld die meer dan 1 miljoen euro waard zijn. De enorme stijging in het aantal miljoenenwoningen is uiteraard het gevolg van de prijsstijgingen op de vastgoedmarkt. In verschillende segmenten werden prijsstijgingen van wel 20% opgetekend.

De cijfers over miljoenenwoningen zijn afkomstig uit het jaarverslag van Calcasa. Zij maken gebruik van software om de waarde van een woning te bepalen. Banken doen hierop beroep om te bepalen hoe groot de hypotheeklening mag zijn.

De miljoenenwoningen zijn niet allemaal grote villa's op prachtige domeinen. In heel wat grote steden wordt er ook al meer dan een miljoen euro betaald voor een eenvoudige rijtjeswoning. In dit geval is het dus de locatie die voor de hoge prijs zorgt.

Ook dit jaar weer?

Het is nog uitkijken of het aantal miljoenenwoningen ook dit jaar weer zal groeien. De prijzen op de huizenmarkt staan namelijk onder druk. Dit komt omdat de rente van woonleningen fors aan het stijgen is. Hierdoor komt de maandelijkse aflossing hoger te liggen, waardoor geïnteresseerde kopers dus een kleiner bedrag kunnen ontlenen.


Laatste artikels over Vastgoed


Amerikaanse fondsen kopen Nederlandse woningen

27 januari 2022

De voorbije jaren kochten grote Amerikaanse beleggers woningen  in Nederland.
Lees meer


Beleggen in vastgoed? Hierop moet je letten!

30 november 2021

Beleggen in vastgoed heeft een enorme vlucht genomen. Met een zeer lage, aantrekkelijke hypotheekrente heeft de belegger in ruime mate zich gestort op de woningmarkt.
Lees meer


Zijn Nederlandse woningen nog betaalbaar?

24 oktober 2021

De prijzen van Nederlandse huizen stegen in het derde kwartaal met een ongelooflijke 19% tegenover dezelfde periode vorig jaar.
Lees meer


Overbieden op woning is de norm geworden

09 juni 2021

Uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in 2020 de helft van de woningen boven de vraagprijs werd verkocht.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken