Je bent hier: Home > Nieuws > Larry Fink plots grote believer in bitcoin

Larry Fink plots grote believer in bitcoin

Larry Fink plots grote believer in bitcoin

07 juli 2023 - door Redactie

Larry Fink, de CEO van BlackRock, zegt dat Bitcoin voor een revolutie in de financiële wereld zal zorgen.

Zowel Fink als BlackRock waren lang negatief gestemd over bitcoin. In 2017 zei Fink nog dat bitcoin een index is van het witwassen van geld. "Bitcoin toont aan hoeveel vraag er is naar het witwassen van geld. Meer is het niet", klonk het toen.

Spot ETF

Maar de vraag van klanten naar bitcoin bleef maar komen. Door de hoge inflatie zijn de klanten van BlackRock op zoek naar assets om zich te beschermen. Er is uiteraard goud, maar er blijkt ook een serieuze vraag te zijn naar bitcoin. Om deze reden heeft BlackRock recent een aanvraag ingediend bij de SEC om een spot bitcoin ETF te lanceren. Zulk een financieel product zal het voor iedereen mogelijk maken om een blootstelling te krijgen aan bitcoin via zijn vertrouwde broker. Een ETF wordt namelijk verhandeld op de beurs zoals een gewoon aandeel.

BlackRock hoopt er dus op dat de SEC hun aanvraag zal goedkeuren. In het verleden werden er al vaak aanvragen voor spot bitcoin ETF's bij de SEC ingediend, maar deze werden telkens geweigerd. BlackRock heeft echter al 575 door de SEC goedgekeurde ETF's in beheer, waarbij slechts één aanvraag werd afgewezen.

Digitaal goud

Fink begint nu al promotie te maken voor de bitcoin ETF, onder andere door een interview op Fox Business. "Wij geloven echt dat effecten meer getokeniseerd zullen worden, wat een financiële revolutie zal teweegbrengen", zei Fink. "Bitcoin is een internationaal actief, dat niet gebaseerd is op nationale valuta, waardoor het een troef kan zijn voor mensen die zich willen indekken tegen inflatie of problemen in een land."

BlackRock trekt dus de kaart van bitcoin als digitaal goud, dat als een hedge kan gebruikt worden tegen allerlei onheil.

Lees hier meer over bitcoin kopen met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.


Finst lanceert staking met hoge beloningen

06 december 2023

De snelgroeiende crypto exchange Finst lanceert vandaag zijn staking dienst en komt met hogere rewards dan de concurrentie.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl