Je bent hier: Home > Nieuws > Beurshuis TD Cowen is bullish voor bitcoin

Beurshuis TD Cowen is bullish voor bitcoin

Beurshuis TD Cowen is bullish voor bitcoin

29 juli 2023 - door Redactie

In een rapport is TD Cowen erg positief over bitcoin en worden zelfs de bitcoin aankopen van MicroStrategy bejubeld.

In het rapport wordt bitcoin bekeken als een manier om zich te beschermen tegen de voortdurende daling van koopkracht bij de Amerikaanse dollar. "In tegenstelling tot fiat geld heeft bitcoin een ingebouwd maximum van 21 miljoen bitcoin, waardoor het potentieel een erg goede store of value zal worden", klinkt het.

Agressieve strategie

MicroStrategy, het Amerikaanse beursgenoteerd bedrijf dat voor miljarden dollars aan bitcoin bezit, wordt dieper ontleed in het rapport. "MicroStrategy is een nieuw soort firma, die haar cash flow in dollars gebruikt om te converteren naar bitcoin. Het bedrijf gebruikt zelfs een hefboom om zoveel mogelijk bitcoin te verzamelen, door grote leningen aan te gaan. Wat dus begon als een defensieve strategie om zich in te dekken tegen een waardedaling van de dollar, is momenteel een heel agressieve strategie om snel veel aandeelhouderswaarde te creëren", staat in het rapport.

Volgens TD Cowen kan het beleid van MicroStrategy op korte termijn wel voor grillen zorgen, maar zal het bedrijf er op lange termijn wel van profiteren. Dat zal zeker het geval zijn als bitcoin er op termijn in kan slagen om een superieur oppotmiddel te worden, beter dan goud, zilver of fiat munten.

TD Cowen vindt dan ook dat MicroStrategy een mogelijk goede manier is voor beleggers om blootstelling te krijgen aan bitcoin.

Koop hier bitcoin met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.


Finst lanceert staking met hoge beloningen

06 december 2023

De snelgroeiende crypto exchange Finst lanceert vandaag zijn staking dienst en komt met hogere rewards dan de concurrentie.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl