Je bent hier: Home > Nieuws > Welke soort creditcard past bij mij?

Welke soort creditcard past bij mij?

Welke soort creditcard past bij mij?

05 november 2015 - door Redactie

Ben je op zoek naar een creditcard, maar weet u nog niet precies welke soort creditcard bij jou past? Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden.

Ook als je een negatieve BKR registratie hebt zijn er voldoende mogelijkheden om een creditcard aan te vragen. Voor elke creditcard geldt dat er kosten in rekening gebracht worden. Bepaalde aanbieders doen dit jaarlijks, middels een abonnementsdienst bijvoorbeeld. Andere aanbieders kiezen voor zogenaamde transactiekosten. Zodra er een betaling wordt uitgevoerd betaal je een vast of variabel bedrag.

Standaard creditcard

Een standaard creditcard wordt gekoppeld aan je bankrekening. Bij het afnemen van de creditcard wordt er een maximaal leenbedrag afgesproken. Dit kan bijvoorbeeld, 500, 1.250 of 2.500 euro zijn. Zodra er een transactie wordt gedaan koop je krediet. Het geld wordt pas later van jebankrekening afgeschreven, je leent dus tijdelijk geld als het ware.

Een standaard creditcard krijg je niet zomaar. De aanbieder voert na je aanvraag een controle uit bij het BKR om na te gaan of je kredietwaardig bent en kijkt ook naar de hoogte van je inkomen. Als je andere leningen hebt openstaan, een laag inkomen hebt of als je kampt met schulden is de kans erg klein dat je een creditcard krijgt toegewezen.

Prepaid creditcard

Als je een negatieve BKR notering hebt zijn er gelukkig alternatieven om toch een creditcard te krijgen. De prepaid creditcard biedt in zo’n geval uitkomst. De werking van een prepaid creditcard is net even anders in vergelijking tot de standaard creditcard. Met een prepaid creditcard kun je namelijk niet rood staan. Je dient de kaart eerst op te laden met een tegoed. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om 250 euro op de prepaid creditcard te zetten.

Het storten van geld op de kaart kan eenvoudig via iDEAL of overschrijving. Zodra er een transactie plaatsvindt wordt het geld direct van de prepaid kaart afgeschreven. Omdat je met zo’n kaart geen geld leent wordt er ook geen BKR controle uitgevoerd bij de behandeling van je aanvraag. In bijna alle gevallen zal een aanvraag voor een prepaid creditcard dan ook worden toegewezen. Vergelijk prepaid creditcards.

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl