Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcards automatisch geblokkeerd bij betalingsachterstand

Creditcards automatisch geblokkeerd bij betalingsachterstand

Creditcards automatisch geblokkeerd bij betalingsachterstand

18 september 2018

ICS gaat creditcards blokkeren die een betalingsachterstand hebben. Vanaf november moet je binnen de 3 weken je creditcardschuld betaald hebben.

ICS hoopt met deze maatregel de wanbetalers te helpen. Door de creditcard al na drie weken te blokkeren kunnen er geen bijkomende schulden worden gemaakt, waardoor een mogelijke vicieuze cirkel geen kans krijgt. Mensen die nu hun creditcardschuld niet meteen aflossen kijken bovendien aan tegen een boete van 2%. Deze boetes worden dan ook afgeschaft.

De nieuwe voorwaarden worden door de klanten slecht ontvangen omdat iedereen over dezelfde kam gescheerd wordt. Ook de goede betalers kunnen geconfrontreerd worden met een geblokkeerde creditcard en dat kan erg lastig zijn. Creditcards worden namelijk vooral gebruikt op reis omdat ze wereldwijd haast overal aanvaard worden. Het zou dus zomaar kunnen gebeuren dat een creditcard geblokkeerd wordt als je gedurende een langere periode op reis bent.

Een mogelijke oplossing is kiezen voor een 'gespreid betalen faciliteit'. Dit moet op voorhand aangevraagd worden en je creditcard schuld kan dan in verschillende maanden worden afgelost. Je kan telkens kiezen of je onmiddellijk het openstaande bedrag wil aflossen of dat je een deel van de terugbetaling wil spreiden over een aantal maanden. Het gaat hierbij dan ook over een extra krediet dat aangemeld wordt bij het BKR. De rentevoet die aangerekend wordt bedraagt al snel 14%, wat uiteraard erg duur is.

Een andere mogelijkheid is een prepaid creditcard overwegen. Hierop zet je vooraf het bedrag dat je denkt nodig te hebben. Maar op is op natuurlijk!


Laatste artikels over Kredietkaarten


Wat is het alternatief voor een creditcard?

11 december 2018

Steeds meer mensen hebben een creditcard. Dit betaalmiddel is erg handig voor het doen van betalingen in het buitenland of voor het betalen van online aankopen.
Lees meer


Hoe houd ik mijn creditcard uitgaven binnen de perken?

05 november 2018

Steeds meer mensen winkelen online en steeds meer mensen hebben voor dat doel een creditcard. En de meeste creditcards hebben een bestedingslimiet van 2.500 euro of meer.
Lees meer


Hoe gebruik ik mijn creditcard veilig online?

02 oktober 2018

We shoppen steeds meer online. En online betalen gaat ook heel simpel. Je doet dit via iDeal of met behulp van een creditcard. Als je kiest voor de laatste optie dan is het verstandig om op een paar zaken te letten.
Lees meer


Wat is de beste creditcard voor in het buitenland?

05 mei 2018

Als je naar het buitenland gaat met vakantie of voor een zakelijke trip, dan wil je overal gemakkelijk en veilig kunnen betalen bij restaurants, hotels en winkels.
Lees meer
geld lenen kost geld