Je bent hier: Home > Nieuws > Creditcards automatisch geblokkeerd bij betalingsachterstand

Creditcards automatisch geblokkeerd bij betalingsachterstand

Creditcards automatisch geblokkeerd bij betalingsachterstand

18 september 2018 - door Redactie

ICS gaat creditcards blokkeren die een betalingsachterstand hebben. Vanaf november moet je binnen de 3 weken je creditcardschuld betaald hebben.

ICS hoopt met deze maatregel de wanbetalers te helpen. Door de creditcard al na drie weken te blokkeren kunnen er geen bijkomende schulden worden gemaakt, waardoor een mogelijke vicieuze cirkel geen kans krijgt. Mensen die nu hun creditcardschuld niet meteen aflossen kijken bovendien aan tegen een boete van 2%. Deze boetes worden dan ook afgeschaft.

De nieuwe voorwaarden worden door de klanten slecht ontvangen omdat iedereen over dezelfde kam gescheerd wordt. Ook de goede betalers kunnen geconfrontreerd worden met een geblokkeerde creditcard en dat kan erg lastig zijn. Creditcards worden namelijk vooral gebruikt op reis omdat ze wereldwijd haast overal aanvaard worden. Het zou dus zomaar kunnen gebeuren dat een creditcard geblokkeerd wordt als je gedurende een langere periode op reis bent.

Een mogelijke oplossing is kiezen voor een 'gespreid betalen faciliteit'. Dit moet op voorhand aangevraagd worden en je creditcard schuld kan dan in verschillende maanden worden afgelost. Je kan telkens kiezen of je onmiddellijk het openstaande bedrag wil aflossen of dat je een deel van de terugbetaling wil spreiden over een aantal maanden. Het gaat hierbij dan ook over een extra krediet dat aangemeld wordt bij het BKR. De rentevoet die aangerekend wordt bedraagt al snel 14%, wat uiteraard erg duur is.

Een andere mogelijkheid is een prepaid creditcard overwegen. Hierop zet je vooraf het bedrag dat je denkt nodig te hebben. Maar op is op natuurlijk!

Finst

Laatste artikels over Kredietkaarten


Neobank bunq lanceert gratis creditcards

21 december 2023

Finn is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent van bunq. Via een chatfunctie krijg je snel antwoorden op al je vragen.


Inchecken met creditcard in OV op steeds meer plekken mogelijk

09 oktober 2022

In steeds meer regio’s kunnen reizigers niet alleen met hun OV-chipkaart, maar ook met een creditcard, bankpas, mobiele telefoon of smartwatch contactloos in- en uitchecken.


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl