Je bent hier: Home > Nieuws > Moet ik mijn verzekeringen heroverwegen?

Moet ik mijn verzekeringen heroverwegen?

Moet ik mijn verzekeringen heroverwegen?

15 oktober 2018

Tot begin deze eeuw hadden de meeste huishoudens een verzekeringsagent. Deze man of vrouw kwam gemiddeld eens in de twee jaar langs om het pakket aan verzekeringen dat het gezin had door te nemen en te bekijken of dit nog aansloot bij de situatie van de klant.

Tegenwoordig worden vrijwel alle verzekeringen via het internet afgesproken. Veel mensen weten maar amper waar ze verzekerd zijn. Dat is wel een risico. Want weet jij waarvoor je verzekerd bent en bij welke maatschappij? Wie moet je bellen als je brand hebt gehad? Bij wie moet je een claim indienen als je iemand anders schade hebt berokkend?

Neem je verzekeringen onder de loep

De enige verzekering die je jaarlijks heroverweegt is waarschijnlijk je zorgverzekering. Dit gaat bijna automatisch omdat je vanaf november wordt bedolven onder de aanbiedingen. Dan ligt zorgverzekeringen vergelijken voor de hand. Maar wanneer heb je voor het laatst serieus gekeken naar je inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering? Sluiten deze verzekeringen nog aan bij je huidige situatie? Heb je verzekeringen die je wellicht niet mer nodig hebt? Als je nooit (meer) op vakantie gaat kan de reisverzekering misschien worden opgezegd. Is het wel verstandig om geen rechtsbijstandsverzekering te hebben? Dit zijn allemaal overwegingen die de revue moeten passeren als je je verzekeringenpakket nader bekijkt.

Korte opzegtermijnen

Vroeger hadden verzekeringen rustig opzegtermijnen van vijf of tien jaar. Dat is gelukkig allang niet meer zo. Je kunt verzekeringen in de meeste gevallen per maand opzeggen. Als je dus bij  het doen van een check tot de conclusie komt dat je een andere verzekering wilt afsluiten of wilt overstappen naar een andere vezekeraar, dan kun je dat in vrijwel alle gevallen zonder problemen doen. Vaak zegt de nieuwe verzekeraar je oude verzekering voor je op als je overstapt. Kijk ook zeker naar de mogelijkheden voor een pakketverzekering, deze zijn vaak goedkoper dan meerdere verzekeringen apart af te sluiten.

Online vergelijken

Als je je verzekeringen wilt wijzigen is het vestandig om goed te vergelijken voordat je een nieuwe verzekering afsluit. Dit kun je online heel gemakkelijk doen. Er zijn verschillende vergelijkingswebsites online en je kan bijvoorbeeld makkelijk autoverzekeringen vergelijken. Maar je kunt natuurlijk ook bij diverse maatschappijen zelf de premie en polisvoorwaarden opvragen en deze vergelijken om zo de beste keuze te maken voor jouw situatie.


Laatste artikels over Verzekeren


Wat zijn de risico's als ik geen reisverzekering afsluit?

21 februari 2019

Als je met vakantie gaat dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Deze dekt de kosten als er onderweg iets vervelends en onverwachts gebeurt.
Lees meer


De jaarlijkse decemberstress: De zorgverzekering

07 december 2018

Ieder jaar worden we in Nederland weer bedolven onder de reclame voor de nieuwe zorgverzekering. Zorgverzekeraars rollen over elkaar heen met aanbiedingen, premiekortingen of juist een extra uitgebreid pakket.
Lees meer


Moet ik volgend jaar overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

09 oktober 2018

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars in november hun premie en pakketten bekend voor de zorgverzekering voor het nieuwe jaar. En voor een deel van de Nederlanders betekent dat stress, want moet ik nu overstappen of niet?
Lees meer


Ouderen vergeten toeslagen aan te vragen

04 oktober 2018

Heel wat oudere mensen beseffen niet dat ze recht hebben op huur-en zorgtoeslag. Ze lopen hierdoor jaarlijks vele honderden tot duizenden euro's mis.
Lees meer
geld lenen kost geld