Je bent hier: Home > Nieuws > Moet ik mijn verzekeringen heroverwegen?

Moet ik mijn verzekeringen heroverwegen?

Moet ik mijn verzekeringen heroverwegen?

15 oktober 2018 - door Redactie

Tot begin deze eeuw hadden de meeste huishoudens een verzekeringsagent. Deze man of vrouw kwam gemiddeld eens in de twee jaar langs om het pakket aan verzekeringen dat het gezin had door te nemen en te bekijken of dit nog aansloot bij de situatie van de klant.

Tegenwoordig worden vrijwel alle verzekeringen via het internet afgesproken. Veel mensen weten maar amper waar ze verzekerd zijn. Dat is wel een risico. Want weet jij waarvoor je verzekerd bent en bij welke maatschappij? Wie moet je bellen als je brand hebt gehad? Bij wie moet je een claim indienen als je iemand anders schade hebt berokkend?

Neem je verzekeringen onder de loep

De enige verzekering die je jaarlijks heroverweegt is waarschijnlijk je zorgverzekering. Dit gaat bijna automatisch omdat je vanaf november wordt bedolven onder de aanbiedingen. Dan ligt zorgverzekeringen vergelijken voor de hand. Maar wanneer heb je voor het laatst serieus gekeken naar je inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering? Sluiten deze verzekeringen nog aan bij je huidige situatie? Heb je verzekeringen die je wellicht niet mer nodig hebt? Als je nooit (meer) op vakantie gaat kan de reisverzekering misschien worden opgezegd. Is het wel verstandig om geen rechtsbijstandsverzekering te hebben? Dit zijn allemaal overwegingen die de revue moeten passeren als je je verzekeringenpakket nader bekijkt.

Korte opzegtermijnen

Vroeger hadden verzekeringen rustig opzegtermijnen van vijf of tien jaar. Dat is gelukkig allang niet meer zo. Je kunt verzekeringen in de meeste gevallen per maand opzeggen. Als je dus bij  het doen van een check tot de conclusie komt dat je een andere verzekering wilt afsluiten of wilt overstappen naar een andere vezekeraar, dan kun je dat in vrijwel alle gevallen zonder problemen doen. Vaak zegt de nieuwe verzekeraar je oude verzekering voor je op als je overstapt. Kijk ook zeker naar de mogelijkheden voor een pakketverzekering, deze zijn vaak goedkoper dan meerdere verzekeringen apart af te sluiten.

Online vergelijken

Als je je verzekeringen wilt wijzigen is het vestandig om goed te vergelijken voordat je een nieuwe verzekering afsluit. Dit kun je online heel gemakkelijk doen. Er zijn verschillende vergelijkingswebsites online en je kan bijvoorbeeld makkelijk autoverzekeringen vergelijken. Maar je kunt natuurlijk ook bij diverse maatschappijen zelf de premie en polisvoorwaarden opvragen en deze vergelijken om zo de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Finst

Laatste artikels over Verzekeren


Premies zorgverzekering stijgen sterk in 2024

13 november 2023

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2024 gepubliceerd. Gemiddeld gezien wordt de zorgverzekering 6,3% duurder.


Geld besparen met verzekeringen: meer dan een kostenpost

27 oktober 2023

Verzekeringen zijn een integraal onderdeel van ons financiële leven. Of het nu gaat om autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, levensverzekeringen: ze bieden bescherming en gemoedsrust.


Dek de (financiële) risico's van verzuim af

11 oktober 2023

Als werkgever is het belangrijk dat je je goed verzekert. Hierbij moet je niet alleen denken aan een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering, maar ook het afsluiten van een verzuimverzekering.


Autoverzekering flink duurder op een jaar

22 juni 2023

Volgens Independer is de premie van een autoverzekering met bijna 20% gestegen tegenover vorig jaar.


Ruim 1,4 miljoen mensen wisselen van hun zorgverzekering

11 januari 2023

Nog voor de afgelopen jaarwisseling kozen ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland ervoor om te wisselen van zorgverzekering.


Alles voor een gezonde levensstijl in het nieuwe jaar

17 maart 2022

Een gezonde levensstijl is natuurlijk heel erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.


Veel schadeclaims na stormen

20 februari 2022

De stormen Dudley en Eunice raasden door Nederland en maakten veel schade. Verzekeraars melden een oplopend aantal claims.


4 verzekeringen die je als startende ondernemer kunt overwegen

17 februari 2022

Er komt als startende ondernemer genoeg op je af om te regelen, waarbij je niet altijd direct denkt aan het verzekeren van bepaalde risico’s.


Overstromingsschade geschat op 160 tot 250 miljoen euro

11 november 2021

De Nederlandse verzekeraars verwachten dat de schadeclaims als gevolg van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant kunnen oplopen tot wel 250 miljoen euro.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl