Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggingsfondsen trekken recordbedrag aan

Beleggingsfondsen trekken recordbedrag aan

Beleggingsfondsen trekken recordbedrag aan

16 maart 2021

Nederlanders hebben in 2020 voor maar liefst 3,8 miljard euro geïnvesteerd in beleggingsfondsen. Dat maakte de DNB bekend.

Door de COVID-19 pandemie bleven heel wat handelszaken of horeca gesloten. Ook vrijetijdsbesteding of reizen was niet mogelijk, waardoor gezinnen heel wat geld niet konden uitgeven. Dat extra geld vindt zijn weg naar spaarrekeningen of wordt gebruikt om te beleggen.

De extra inleg van 3,8 miljard euro voor beleggingsfondsen vertegenwoordigt de grootste stijging van de voorbije tien jaren. Er wordt vooral belegd in gemengde fondsen en obligatiefondsen. Aandelenfondsen zijn momenteel minder populair.

Ook de spaarrekeningen en betaalrekeningen dikten fors aan in 2020. Er kwam zo'n 42 miljard euro bij, ruim dubbel zoveel dan in 2019. De spaarquote, die weergeeft hoeveel er procentueel gespaard wordt van het inkomen, kwam in 2020 uit op 11,1%. Dat is een forse stijging tegenover 2019, toen de spaarquote 3,1% bedroeg.

De hoge spaarquote is mede het gevolg van de overheidssteun, die ervoor zorgde dat het inkomen van de meeste gezinnen grotendeels op peil bleef.


Laatste artikels over Beleggen


Financiële influencers leren jongeren beleggen

20 mei 2021

Uit een onderzoek van BUX blijkt dat maar liefst 20% van de jongeren zijn beleggingskennis verwerft dankzij influencers.
Lees meer


Phishing bij cryptocurrency

22 april 2021

Criminelen proberen steeds vaker om cryptomunten in hun bezit te krijgen door de eigenaars om de tuin te leiden.
Lees meer


Veel Nederlanders overwegen aankoop bitcoins

02 april 2021

Uit een onderzoek van het bureau Markteffect blijkt dat maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders overwegen om bitcoins aan te kopen.
Lees meer


Meer jongeren beginnen met beleggen

22 maart 2021

Uit een onderzoek van het bureau Kantar blijkt dat ruim 1,75 miljoen Nederlandse huishoudens beleggen op de beurs.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken