Je bent hier: Home > Nieuws > Kwart Binance klanten kiest nu voor eigen hardware wallet

Kwart Binance klanten kiest nu voor eigen hardware wallet

Kwart Binance klanten kiest nu voor eigen hardware wallet

10 juli 2023 - door Redactie

Uit een onderzoek van BLOX blijkt dat een kwart van de klanten van Binance zijn tegoeden opneemt naar een eigen wallet.

BLOX raadpleegde 500 Nederlandse Binance beleggers en vroeg wat ze van plan zijn met hun tegoeden op de exchange. Minder dan 10 procent zegt alles te verkopen, om te zetten in euro en vervolgens op te nemen naar bijvoorbeeld de eigen bankrekening. Binance moet op 17 juli stoppen met het bedienen van Nederlandse klanten en daarom komen de miljoenen aan klantentegoeden plots allemaal in beweging.

Binance stelt zelf aan de klanten voor om over te stappen naar Coinmerce, maar niet iedereen volgt deze aanbeveling. Meer dan 55% zegt wel dat ze al hun tegoeden zullen overzetten naar een ander platform, maar dat hoeft dus niet Coinmerce te zijn. Ook BLOX zegt een inflow van tegoeden te zien. En Bitvavo gaf eerder al aan dat ze miljoenen aan cryptomunten van Binance klanten ontvangen hebben.

Eigen wallet

Door de regelmatige perikelen van allerlei crypto platformen kiezen klanten nu steeds vaker voor een eigen hardware wallet. Op deze manier heb je de sleutels tot jouw cryptomunten zelf in handen en maakt het niet uit of een platform overkop gaat of stopt te bestaan. Zo'n 27% van de ondervraagden zegt dat ze ten minste een deel van hun tegoeden van Binance zullen onderbrengen op een eigen wallet. Naast een hardware wallet kan dat ook een software wallet of een wallet app op een smartphone zijn. Toch geven de verkopers van cold wallets aan dat ze de laatste weken veel meer omzet realiseren. Bij de webshop Cryptomaan is zelfs sprake van een verdubbeling van de verkoop.

Lees hier meer over crypto kopen met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl