Je bent hier: Home > Nieuws > PayPal lanceert eigen stablecoin

PayPal lanceert eigen stablecoin

PayPal lanceert eigen stablecoin

08 augustus 2023 - door Redactie

Het betaalbedrijf Paypal lanceert met PYUSD een eigen dollar stablecoin, die beheerd zal worden door Paxos.

Voor de eerste keer komt er een groot en eerder traditioneel betaalbedrijf met een eigen stablecoin. De Paypal stablecoin is volledig gedekt door cash en kortlopend Amerikaans overheidspapier en zal als ERC-20 token worden uitgegeven op het Ethereum netwerk. De New York State Department of Financial Services (NYDFS) doet het toezicht op de munt om consumenten te beschermen tegen een eventueel faillissement van Paxos. Gezien er met gesegregeerde rekeningen moet gewerkt worden, kan de dekking van PYUSD niet gebruikt worden om schulden van Paxos te betalen in het geval van een faillissement.

Transparant

Paxos zal maandelijks rapporten publiceren over de dekking van PYUSD en zal op deze manier voor veel transparantie zorgen. Dat is belangrijk voor de reputatie van de stablecoin, gezien er over marktleider Tether nog steeds vragen zijn over de betrouwbaarheid.

Paypal is al een tijdje actief in de cryptomarkt en geeft klanten al sinds 2020 de mogelijkheid om bitcoin en andere munten te kopen en aan te houden. Er was al lange tijd sprake van een eigen Paypal stablecoin, maar even leek het er op dat deze plannen zouden opgeborgen worden door de regelgevende onduidelijkheid. Dat PYUSD er nu toch komt betekent dat Paypal en Paxos alvast goed kunnen samenwerken met de regulator NYDFS.

Lees hier meer over crypto kopen met iDEAL.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Bitvavo verlengt partnerschap met KNVB tot 2026

16 juni 2024

Bitvavo, Nederland's grootste crypto-exchange en trotse partner van de KNVB, heeft een innovatieve manier gevonden om fans te verbinden met het Nederlands Elftal.


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl