Je bent hier: Home > Nieuws > Gemini trekt zich terug uit Nederland

Gemini trekt zich terug uit Nederland

Gemini trekt zich terug uit Nederland

28 september 2023 - door Redactie

Het Amerikaanse Gemini, de crypto exchange van de bekende Winklevoss twins, zet zijn diensten stop aan Nederlandse klanten.

Op Gemini werd volgens CoinMarketCap in de voorbije 24 uren voor een slordige 20 miljoen dollar aan cryptomunten verhandeld. Het is bijgevolg een relatief kleine exchange, maar door de link met de Winklevoss tweeling is het wel een bekende naam. De exchange telt daarom ook wat Nederlandse klanten, maar ziet zich nu genoodzaakt om de dienstverlening aan dat clienteel stop te zetten. Dat komt omdat Gemini niet kan voldoen aan de eisen van de regulator De Nederlandsche Bank (DNB). Eerder moest ook Binance al het land verlaten.

Het is niet altijd duidelijk of een exchange actief is in Nederland. Wanneer er via lokale reclame klanten worden aangetrokken, wanneer de website Nederlandse teksten heeft of wanneer je bitcoin kan kopen via iDEAL, dan zijn dat duidelijke signalen dat de exchange zich op Nederlandse consumenten.

Bitvavo

Gemini verwijst zijn klanten nu naar Bitvavo maar zegt wel dat ze zullen trachten om in een latere fase te voldoen aan de Europese MiCA regulering. Op dat moment zou de exchange opnieuw Nederlandse klanten kunnen aanvaarden.

Het is niet duidelijk hoeveel Nederlandse klanten Gemini precies bedient. Bitvavo groeide dit jaar al sterk, vooral door de overname van het klantenbestand van LiteBit. Daarnaast stapten ook tienduizenden klanten van Binance over naar Bitvavo, alhoewel Binance zelf zijn klanten doorverwees naar Coinmerce. Bitvavo is een mooi alternatief wegens het grote aanbod aan cryptomunten en de lage handelskosten die beginnen vanaf 0,25%.

Gemini kent Bitvavo omdat beide exchanges slachtoffer werden van de wanpraktijken bij Genesis en DCG. Op dit moment is nog altijd niet duidelijk hoe Genesis en DCG hun schulden aan Gemini en Bitvavo gaan terug betalen. Bitvavo heeft zijn klanten wel schadeloos gesteld en zal eventuele verliezen zelf dragen. De hele saga rond Genesis maakt duidelijk dat off-chain staking of lending erg risicovol is.


Laatste artikels over Cryptocurrency


Binance treft schikking met Amerikaanse justitie

22 november 2023

Binance hoest 4,3 miljard dollar en topman CZ moet aftreden als CEO. Door het akkoord kan Binance zich toeleggen op groei buiten de VS.


Bitvavo zet Europese expansie verder

19 november 2023

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo heeft in Oostenrijk een goedkeuring als Virtual Asset Service Provider in de wacht gesleept.


Finst voegt 54 nieuwe coins toe

18 oktober 2023

De Nederlandse cryptocurrency broker Finst voegt 54 nieuwe coins toe en biedt nu meer dan 100 cryptomunten aan.


Bitvavo past staking service aan

17 oktober 2023

Bitvavo geeft de gebruiker meer controle over de manier waarop zijn assets worden ingezet.


2 miljoen cryptobezitters in Nederland

16 oktober 2023

Cryptocurrencies hebben een onmiskenbare plaats verworven in de Nederlandse financiële wereld, en het recente onderzoek van Multiscope bevestigt deze trend. 


Amerikaanse exchange Kraken neemt BCM over

05 oktober 2023

BCM, de opvolger van Bitcoin Meester, wordt overgenomen door de Amerikaanse exchange Kraken.


Finst implementeert crypto opnames

19 september 2023

Het jonge crypto platform Finst maakt nu ook het opnemen van cryptovaluta mogelijk. Binnen enkele weken worden er ook veel cryptomunten toegevoegd.


Ook Franklin Templeton wil spot bitcoin ETF

13 september 2023

De wereldleider in vermogensbeheer Franklin Templeton heeft bij de SEC ook een aanvraag gedaan om een eigen spot bitcoin ETF te mogen lanceren.geld lenen kost geld

Advertentie


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

Finst
  • Meer dan 40 digitale valuta bij de meest transparante cryptocurrency broker van Nederland met de laagste tarieven.
  • Finst bezoeken »

Populair op Financeinfo.nl