Je bent hier: Home > Nieuws > Gemini trekt zich terug uit Nederland

Gemini trekt zich terug uit Nederland

Gemini trekt zich terug uit Nederland

28 september 2023 - door Redactie

Het Amerikaanse Gemini, de crypto exchange van de bekende Winklevoss twins, zet zijn diensten stop aan Nederlandse klanten.

Op Gemini werd volgens CoinMarketCap in de voorbije 24 uren voor een slordige 20 miljoen dollar aan cryptomunten verhandeld. Het is bijgevolg een relatief kleine exchange, maar door de link met de Winklevoss tweeling is het wel een bekende naam. De exchange telt daarom ook wat Nederlandse klanten, maar ziet zich nu genoodzaakt om de dienstverlening aan dat clienteel stop te zetten. Dat komt omdat Gemini niet kan voldoen aan de eisen van de regulator De Nederlandsche Bank (DNB). Eerder moest ook Binance al het land verlaten.

Het is niet altijd duidelijk of een exchange actief is in Nederland. Wanneer er via lokale reclame klanten worden aangetrokken, wanneer de website Nederlandse teksten heeft of wanneer je bitcoin kan kopen via iDEAL, dan zijn dat duidelijke signalen dat de exchange zich op Nederlandse consumenten.

Bitvavo

Gemini verwijst zijn klanten nu naar Bitvavo maar zegt wel dat ze zullen trachten om in een latere fase te voldoen aan de Europese MiCA regulering. Op dat moment zou de exchange opnieuw Nederlandse klanten kunnen aanvaarden.

Het is niet duidelijk hoeveel Nederlandse klanten Gemini precies bedient. Bitvavo groeide dit jaar al sterk, vooral door de overname van het klantenbestand van LiteBit. Daarnaast stapten ook tienduizenden klanten van Binance over naar Bitvavo, alhoewel Binance zelf zijn klanten doorverwees naar Coinmerce. Bitvavo is een mooi alternatief wegens het grote aanbod aan cryptomunten en de lage handelskosten die beginnen vanaf 0,25%.

Gemini kent Bitvavo omdat beide exchanges slachtoffer werden van de wanpraktijken bij Genesis en DCG. Op dit moment is nog altijd niet duidelijk hoe Genesis en DCG hun schulden aan Gemini en Bitvavo gaan terug betalen. Bitvavo heeft zijn klanten wel schadeloos gesteld en zal eventuele verliezen zelf dragen. De hele saga rond Genesis maakt duidelijk dat off-chain staking of lending erg risicovol is.

Finst

Laatste artikels over Cryptocurrency


Crypto.com krijgt miljoenenboete van DNB

14 maart 2024

Foris DAX MT Limited, de vennootschap boven Crypto.com, heeft een bestuurlijke boete van 2.850.000 euro gekregen van DNB.


Welke crypto exchanges zijn legaal in Nederland?

29 februari 2024

Je wil bitcoin of een andere cryptomunt kopen, maar welke crypto exchange kies je daar voor?


Kraken en Coinbase willen Nederland veroveren

18 februari 2024

Na Coinbase heeft ook Kraken een registratie bij de DNB gekregen.


Bitpanda trekt zich terug uit Nederland

30 januari 2024

Bitpanda, de grote Oostenrijkse beurs, gooit de handdoek in de ring in Nederland. Vanaf 1 februari 2024 zullen Nederlandse klanten afscheid moeten nemen van de diensten die Bitpanda aanbiedt.


Goedkeuring bitcoin ETF's was een sell the news event

22 januari 2024

Op 10 januari keurde de SEC de spot bitcoin ETF's goed, maar ondertussen staat de koers bijna 15 procent lager.


Zowel Bitvavo als Finst lanceren DCA functie

13 januari 2024

Zowel Bitvavo als Finst hebben onlangs de Dollar-Cost Averaging (DCA) functie geïntroduceerd, waarmee cryptocurrency-beleggers automatisch digitale munten kunnen kopen en hun investeringen over tijd kunnen spreiden.


Coinmerce haalt cryptoklanten van Bux binnen

18 december 2023

Nu Bux volledig in handen is gevallen van ABN Amro, worden de crypto activiteiten stopgezet. Klanten kunnen hun muntjes laten overzetten naar Coinmerce.


Wat doet een ETF goedkeuring met de bitcoin prijs?

10 december 2023

De bitcoin koers stijgt al een tijdje, ondermeer door speculatie op een nakende goedkeuring van bitcoin spot ETF's in Amerika.


Finst lanceert staking met hoge beloningen

06 december 2023

De snelgroeiende crypto exchange Finst lanceert vandaag zijn staking dienst en komt met hogere rewards dan de concurrentie.



geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl